Milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru drumurile mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană a acordat până în prezent 33 de milioane de euro prin programul Regio pentru modernizarea infrastructuriii de transport din judeţul Mureş.


Drumurile din judeţul Mureş beneficiază de fonduri nerambursabile în valoare de 33 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Drumurile modernizate din aceste fonduri sunt DJ 142 ce face legătura dintre Coroisânmărtin şi limita judeţului Sibiu, DJ 135 Măgherani-Sărăţeni-Sovata, dar şi cele 51 de străzi din Târgu-Mureş, incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 142 valoarea totala a proiectului se ridică la 23 de milioane de lei,  finanţarea nerambursabilă  din partea Uniunii Europene fiind de  18,28 de milioane de lei.

Pentru modernizarea drumului judeţean DJ 135 costul lucrărilor este de peste 56 de milioane de lei, dintre care circa 44 de milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Pentru modernizarea străzilor din Târgu-Mureş, Primaria a solicitat suma de 49 de milioane de lei, fonduri nerambursabile din care, pe parcursul celor 32 de luni de implementare, se vor reabilita, moderniza şi semnaliza aproape 13 km de drum.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite