Mihai Poruțiu este noul șef al Aeroportului Târgu-Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ștefan Runcan va fi înlocuit de la conducerea consiliului administrativ al Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureș, cu Mihai Poruțiu, consilier județean PDL, după ce acesta din urmă a trecut de proba eliminatorie de limba engleză, iar Runcan a fost eliminat.

Comisia de examinare, instituită de Consiliul Judeţean, a anunţat rezultatele concursului pentru desemnarea conducerii Consiliului de Administraţie a regiei, iar cel care a obţinut cele mai multe puncte a fost consilierul judeţean Mihai Poruţiu. Funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie a fost obţinută de consilierul local Peti András. Cei doi vor fi validaţi în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Mureș. „A fost un concurs foarte serios şi foarte bine organizat, nu trebuie să existe nici o suspiciune în acest sense. Rolul meu și al noului consiliu de administrație, este acum acela de a transforma acest aeroport în cel mai important pol de dezvoltare economică a judeţului nostru”, a declarat Mihai Poruţiu.

Runcan crede că a fost sabotat


Consider că a fost comis un abuz. La finalul probei de engleză, depășisem baremul de 70 de puncte, dar acesta a fost apoi mărit la 80 de puncte. Se spune că nu contează câte voturi primești, însă cine numără voturile. S-a dorit îndepărtarea mea, dar încă nu s-a reușit, aștept să văd rezultatul contestației depuse de mine la finalul aflării rezultatelor”, a declarat Petru Runcan.

Disensiunile dintre conducerea CJ Mureș și cea a Aeroportului Transilvania sunt arhicunoscute, acestea fiind legate de bugetul Regiei. Conducerea aeroportului susţine că instituția nu va mai putea funcţiona de la sfârşitul lunii iunie, deoarece a consumat 80% din bugetul alocat de Consiliul Județean, iar vina aparține Consiliului, care nu a fost de acord cu bugetul propus, de 11,365 milioane de lei, stabilind un fond de numai 7,4 milioane de lei, cu o compensaţie de doar 2,1 milioane de lei. O mare parte din bani au fost pompați în pista aeroportului, care va fi reabilitată luna viitoare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite