Târgu-Mureş:Târgul Meşteşugarilor la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a dat startul celei de-a V-a ediţii a Târgului Meşteşugarilor de la Sighişoara. Evenimentul se desfăşoară pe durata a două zile în Piaţa Cetăţii.

La eveniment participă meşteşugari din judeţele Mureş, Braşov, Harghita, Prahova, Argeş, Sibiu, Cluj şi Suceava, care prezintă publicului vizitator vestimentaţie rustică, sculptură in lemn, ceramică, pictură pe lemn, instrumente muzicale, Ouă încondeiate, modelaje în lut, vase din cupru, macrame, obiecte din piele, sculptură în os, obiecte din papură şi bijuterii lucrate manual.

În fiecare zi a târgului meşteşugarii vor ţine câte un atelier de creaţie, la care sunt invitaţi toţi vizitatorii care au aptitudini artistice şi care vor să deprindă arta unui meşteşug străvechi.

Târgul Meşteşugarilor se vrea a fi un prilej de comunicare între meşterii populari, care au astfel o piaţă de desfacere a obiectelor de artizanat.

Ediţia de anul acesta a târgului este organizată de Fundaţia Veristas cu sprijinul Primăriei Sighişoara şi a Consiliului Judeţean Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite