Medicii din Mureş sunt doriţi în spitalele din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de consultanţă din străinătate au deja o bază de date cu medicii mureşeni. Doctorii primesc astfel de invitaţii sau broşuri cu oferte de muncă în poştă sau chiar la servici.

Spitalele din Franţa caută medici în România. Firmele de consultanţă au deja baze cu date cu medicii specialişti de la noi astfel că doctorii primesc invitaţii chiar în cutia poştală. „Am primit o scrisoare, o invitaţie mai bine zis, de la o firmă, Riviere consulting care a trimis-o pe numele meu, bănuiesc că deja au o bază de date, altfel nu-mi explic de unde mă cunosc”, spune Claudia Roşu, medic radiolog şi imagistică medicală. Medicul spune însă că nu vrea încă să plece din ţară. „Sigur, e mai simplu să pleci dar cred că cineva trebuie să rămână şi aici să facă treabă. Eu deocamdată nu vreau să plec”, mai spune Claudia Roşu.

Firma organizează şi cursuri de învăţare a limbii


Recrutarea medicilor se face foarte uşor mai ales că nici limba nu este obligatorie. Franţa de exemplu caută medici specialişti în radiologie, anestezie, medicina muncii, cardiologie, geriatrie, oftalmologie, psihiatrie sau pneumologie.

Unul dintre medicii mureşeni care vor pleca anul viitor să muncească în străinătate este doctorul Marius Goia. „Am apelat la o firmă de consultanţă, am trimis un C.V. şi după o lună am fost contactat. Mi-au spus de ce acte am nevoie şi am purtat nişte discuţii mai detaliate”, spune Marius Goia, medic rezident în ultimul an la Medicina Muncii.

Condiţiile oferite de francezi sunt foarte bune. „M-au informat despre grila de salarizare, care este între 3.300 şi 3.900 de euro, opt ore de muncă pe zi. Îmi oferă şi cazare timp de maxim patru luni până îmi găsesc eu o casă iar dacă eram însurat, o încadrau şi pe ea într-un loc de muncă”, spune Marius Goia care va primi din partea francezilor şi ajutor pentru a se integra în colegiul medicilor.

Ce oferă francezii?

Salariu motivant de peste 3.000 de euro. În cazul medicilor specialişti salariul este aproape dublu. Perioada de probă de patru luni este plătită timp în care şi cazarea medicului este asigurată. Firma care recrutează medici se obligă să găsească loc de muncă şi pentru soţul sau soţia medicului, chiar dacă acest lucru nu se va realiza imediat.

Sistemul francez de sănătate este cel mai apropiat de sistemul românesc, fapt pentru care integrarea românilor s-ar face destul de uşor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite