Marko despre UMF: Scopul nostru în acest moment nu e ameninţarea coaliţiei, ci respectarea înţelegerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Marko Bela susține că scopul UDMR nu este, în acest moment, să ameninţe coaliţia de guvernare, ci să se respecte înţelegerea făcută în privinţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureș, exprimându-şi încrederea în forţa coaliţiei de a duce până la capăt această înţelegere.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, vineri, la Târgu-Mureș, că proiectul Hotărârii de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) are "forma potrivită" şi a fost "o soluţie bună", ca rezultat al unui "compromis", el exprimându-şi încrederea "în forţa coaliţiei de a duce până la capăt o înţelegere", informează Mediafax.

Marko Bela a spus că scopul UDMR nu este, în acest moment, să ameninţe coaliţia de guvernare, ci să se respecte înţelegerea făcută. "Deocamdată trebuie să avem încredere în ceea ce am convenit în coaliţie şi nu iau în considerare o altă eventualitate. Deocamdată am încredere în forţa coaliţiei de a duce până la capăt o înţelegere făcută în coaliţie. Ce doreşte populaţia? Populaţia doreşte stabilitate, pace interetnic şi relaţii normale între români şi maghiari, după părerea mea. Forma e potrivită şi e rezultatul unui compromis. Deocamdată aştept să treacă cele 10 zile şi repet, am încredere în decizia luată de coaliţie că o vom duce până la capăt. (...) Scopul nostru în acest moment nu este să ameninţăm coaliţia, ci să respectăm înţelegerea făcută şi să ducem până la capăt această hotărâre", a spus Marko.

El a adăugat că orice dezbatere publică trebuie să fie luată în considerare şi să nu fie "ceva de vitrină", însă crede că proiectul HG privind UMF Târgu-Mureș nu trebuie modificat, fiind vorba de un text "făcut după nişte discuţii pertinente", un "compromis" care reprezintă "o soluţie bună".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite