Maria Aurora Stanciu este vicecampioana ţării la Bodyfitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurora a câştigat medalia de argint la Campionatul Naţional
Aurora a câştigat medalia de argint la Campionatul Naţional

Tânăra s-a apucat de sport pentru a-şi modela corpul şi în numai patru luni a ajuns să câştige medalia de argint la Campionatul Naţional de Bodyfitness.

Sportul reprezintă o modalitate de evadare din haosul cotidian, dar şi o practică aflată la îndemâna oricui pentru modelarea armonioasă a fizicului. La numai 17 ani, Aurora a decis să îşi corecteze defectele fizice prin sport, neavând nici cea mai vagă idee despre performanţele pe care le va obţine. În numai patru luni de antrenamente la sala de forţă, ea a ajuns să impresioneze juriul la concursuri de fitness. „Nu făcusem sport de mult timp şi ajunsesem să pun în greutate foarte mult, nu eram nici atentă la alimentaţie şi începusem să am unele complexe vis a vis de corpul meu, nefiind obişnuită să mă îngraş. Am decis să merg la sală împinsă mai mult de mama. Acolo l-am cunoscut pe antrenorul meu, Gusti Moldovan, care mi-a fost alături şi a văzut mult potenţial în mine. El m-a întrebat dacă vreau să fac performanţă, iar eu am acceptat provocarea”, spune tânăra. A urmat o perioadă marcată de antrenamente zilnice la sală, care au ajutat-o pe Aurora să obţină rezultate incredibile în ceea ce priveşte dezvoltarea musculaturii şi definirea fizică.

Dând dovadă de o ambiţie ieşită din comun, ea a suportat cu stoicism perioada de pregătire şi, mai mult decât atât, a lucrat şi pe cont propriu. „Mi-am ales cu atenţie mâncarea şi am urmat cu sfinţenie programul impus de antrenorul meu. În plus, zilnic făceam câte două mii de „abdomene”, plus că alergam şi la stadionul Municipal. Am avut ambiţia de a trece peste momentele grele şi de a-mi demonstra că pot reuşi să obţin ce mi-am propus”, mărturiseşte fata. Susţinută moral şi de Szabadi Maria, care la 77 de ani este proprietara sălii de forţă la care aceasta se pregătea şi fostă campioană naţională la handbal, Aurora putea să înfrunte orice adversar la finala Campionatului Naţional de Culturism şi Bodyfitness, de la Slobozia, primul concurs de acest gen din viaţa ei.

Locul doi, fără emoţii

Având doar 17 ani, mureşeanca nu putea concura decât la o categorie de vârstă mai mare, având de surclasat foste campioane naţionale, sportive cu ani de pregătire în spate. „Nu am avut emoţii, iar asta s-a văzut la concurs. Aveam 55 de kilograme la concurs, după ce în urmă cu patru luni, când m-am apucat de sală, aveam 68. M-am bucurat de medalia de argint, dar asta m-a ambiţionat să urc pe prima treaptă a podiumului la ediţia viitoare”, afirmă Aurora. Deşi e abia în clasa a XI-a, aceasta se va pregăti încă din această vară pentru examenul de admitere la Academia de Poliţie, pe care-l va susţine anul viitor. „Visez la o carieră în poliţie şi totodată să nu renunţ la sport, care ocupă un loc foarte important în viaţa mea. Vreau să fac performanţă şi chiar de anul viitor să fiu campioană naţională la bodyfitness”, declară Maria Aurora Stanciu.

Profil

Născută
25 noiembrie 1993, la Târgu-Mureş

Educaţie
Elevă la Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu”

Familie
Nu are fraţi sau surori

Ce-i place
„Îmi place să experimentez lucruri noi. Ascult aproape toate genurile de muzică, îmi place foarte mult muzica. Îmi place să îmi fac prieteni, sunt o fire sociabilă. Îmi place ambiţia oamenilor, îmi plac oamenii inteligenţi şi sinceri, cărora le apreciez frumuseţea”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place faptul că în Târgu-Mureş nu prea avem ce face, noi, tinerii. Nu există destule locuri de distracţie. Nu îmi place egoismul. Nu îmi plac fructele de mare, sunt destul de conservatoare în ceea ce priveşte mâncarea şi nu fructele de mare nu mă atrag deloc”.

Întrebări şi răspunsuri

Ce înseamnă sportul pentru tine?
M.S.: Sportul înseamnă viaţă, frumuseţe, încredere în sine, putere şi sănătate. Activităţile sportive mă determină să am o viaţă echilibrată şi naturală. În plus, nu fac excese, iar acest lucru mă ajută foarte mult în tot ceea ce fac.

Ce sfaturi ai pentru fetele care vor să îţi urmeze paşii?
M.S.: Le recomand tuturor să meargă la sală şi să încerce pe cât posibil să ducă o viaţă echilibrată din toate punctele de vedere. Este foarte importantă alimentaţia şi nu în ultimul rând ambiţia. Ele trebuie să ştie că vor avea mult de muncă pentru a-şi atinge ţelul, dar în final merită din plin!

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite