Malurile Pokloşului intră în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele trei săptămâni, vor fi efectuate lucrări ample de reamenajare a malului pârâului Pokloş, în cartierul Tudor.

Lucrările de reabilitare a malului pârâului care traversează întreg oraşul vor fi efectuate, în primă instanţă, în perimetrul dintre podul rutier 1 Decembrie 1919 şi pasarela de pe strada Busuiocului. Muncitorii de la Direcţia Apelor vor înlocui dalele de beton vechi cu altele noi şi vor cimenta malul, pentru a-i conferi rezistenţă.

Deteriorarea malurilor a fost cauzată de plantarea, în urmă cu mai bine de trei decenii, a copacilor pe trotuarele din imediata apropiere. Rădăcinile arborilor au afectat poziţionarea dalelor şi au stricat rezistenţa celor două maluri, în timp. „Sperăm ca vremea să ţină cu noi şi să avem astfel posibilitatea de a finaliza lucrările în termenul stabilit. În mod normal, în maxim trei săptămâni vom reabilita malul Pokloşului în zona respectivă. Evident, muncitorii vor realiza şi o ecologizare a malului, unde este cazul, ştiut fiind faptul că zona a fost mereu una cu probleme din acest punct de vedere", ne-a declarat Călin Fokt, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Mureş.

Bugetul alocat pentru efectuarea lucrărilor este de 20.000 de lei. Imediat după finalizarea reabilitării pe tronsonul 1 Decembrie - Busuiocului, muncitorii vor continua lucrările în amonte, până în zona Bisericii Greco Catolice.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite