Mall-ul mureşean s-a transformat în muzeu de istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi şi mâine, Mureş Mall-ul a devenit locul în care localnici de toate vârstele îşi completează colecţiile sau cumpără cadouri unicat. Pe lângă insigne sau cărţi poştale vechi, în cadrul Târgului sunt expuse şi obiecte antice de decor sau mobilier, extrem de valoroase şi rare.

Ediţia a doua a Târgului de Antichităţi organizat de agenţia Malio Company în Mureş Mall asigură un weekend cu iz istoric pentru pasionaţi sau colecţionari şi oferă mureşenilor posibilitatea achiziţionării unor cadouri cu totul şi cu totul speciale pentru cei dragi.

Cei 60 de expozanţi locali şi naţionali prezenţi la manifestarea din Mureş Mall prezintă publicului mii de obiecte învăluite în aerul boem al secolelor trecute. În cadrul Târgului puteţi cumpăra tablouri vechi de peste o sută de ani, produse de decor din secolul XIX sau pur şi simplu să aflaţi povestea unor obiecte de pe vremea stră-străbunicilor noştri.

„Gioconda” la 1.000 de euro

Colecţionarii mureşeni sau simplii curioşi au luat cu asalt Mall-ul în căutarea unor piese menite să completeze colecţiile private sau pur şi simplu unele chilipiruri cu un bagaj istoric bogat. Printre medalii, timbre, cărţi poştale, icoane, bijuterii şi obiecte de decor se strecoară şi adevărate opere de artă. Mureşenii cu dare de mână pot să-şi decoreze locuinţa chiar cu „Mona Lisa”, în variantă ungurească.

Este vorba de o copie după Gioconda lui Da Vinci, realizată în anul 1920 de pictorul maghiar Incze Lajos şi care este, practic, „puiul târgului”. La fel cum la orice târg de animale există unul care atrage toate privirile, Gioconda este vedeta acestui târg de antichităţi”, ne-a declarat Pop Dorin, din Carei, colecţionar de peste 30 de ani.

Până şi mobila este bine reprezentată la Târg. Pretenţioşii îşi pot sorbi cafeaua de dimineaţa pe o canapea Louis Phillipe din lemn de nuc din anul 1800, aflată în perfectă stare şi care costă 1.800 de euro. Nu lipsesc icoanele din Ţara Făgăraşului, tot din secolul XIX, la 400 de euro bucata.

Cadouri pentru cei dragi

În cazul în care dispuneţi de un buget de criză, puteţi face cadouri cu gust, utile şi cu o valoare greu estimabilă, la preţuri de nimic. Insignele, bijuteriile lucrate manual, cărţile sau ceştile de cafea fabricate în urmă cu peste un secol pot fi cumpărate chiar şi cu 10 lei bucata.

I-am luat prietenului meu, care ţine cu CFR Cluj, o stemă veche a echipei, care a costat 2 lei. O nimica toată, dar sunt sigur că el va aprecia gestul şi cadoul meu”, ne-a spus Ileana Mârzac, 24 de ani, una din sutele de persoane care au vizitat Târgul încă de la ora deschiderii Mall-ului.

Târgul va fi deschis azi şi mâine până la ora 22.00, organizatorii de la Malio aşteptând un flux de peste 5.000 de vizitatori pe toată durata manifestării.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite