GALERIE FOTO Mai este un pic şi Arta va deveni un cinematograf european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantier la Cinema Arta
Şantier la Cinema Arta

După ce ani întregi au suferit din cauza faptului că nu puteau urmări filme de cinema în condiţii optime, mureşenii vor avea parte de un cinematograf modern în inima oraşulu, asta după ce Arta va fi reabilitat în totalitate.

„Cinematograful va deveni unul dintre cele mai iubite locuri pentru mureşeni. Probabil, vor fi trei săli în care vor fi proiecţii 3D, dar şi mai multe spectacole, astfel încât cetăţeanul să poată să aleagă, să nu vină o săptămână întreagă doar la un singur spectacol”, a declarat primarul Dorin Florea. În acest sens, „fostul” cinematograf a devenit un veritabil şantier în lucru, iar activitatea cinematografică a fost preluată de Casa de Cultură Mihai Eminescu.

În prezent se lucrează la faţada cinematografului, muncitorii schimbând total aspectul fostului cinematograf.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO cu şantierul de la Arta



Cum va arăta noul „Arta”

Spre deosebire de stilul vechi, cu o singură sală de cinema, noul cinematograf va dispune de trei săli cu o capacitate mai mică, dar acre vor aduce foarte mult cu vestitele multiplex-uri, care permit transmiterea mai multor filme concomitent. Această decizie a fost luată pentru că specialiştii au considerat că cinematograful nu era îndeajuns de atractiv pentru public în condiţiile în care le oferea localnicilor un singur film pe săptămână. Sala principală va avea 208 locuri pentru filme clasice pe peliculă de 35 mm şi 2d/3d, iar cele două săli din spate , cu câte 104 locuri, exclusiv pentru filme în 2d/3d.

Scena existentă, generoasă şi largă, a sălii mari cu puţine modificări nestructurale va permite utilizarea acestei săli şi pentru alte activităţi culturale. Eliberarea spaţiilor tehnice din spatele clădirii va permite utilizarea acestora pentru noi destinaţii de vestiare, grupuri sociale sau dotări tehnice. Transformarea cinematografului Arta într-unul 3d va fi făcută la un cost de aproape 800.000 de euro (3.700.000 lei), cu aparatură de la SC Magic View SRL, din Bucureşti.

Vor fi refuncţionalizate holurile şi anexele aferente activităţii curente dar şi destinate unor expoziţii de artă clasică şi arte vizuale. Acestea, în completarea sălilor, vor putea găzdui inclusiv festivaluri de filme”, a explicat directorul Serviciului Public pentru Utilităţi Municipale, Mircea Moldovan.

Chiar dacă iniţial, cinematograful urma să fie inaugurat înainte de Crăciun, cel mai probabil acesta va fi deschis publicului la finele lunii ianuarie.

Şantier la Cinema Arta 1
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite