Târgu-Mureş: Mai puţine bilete de odihnă pentru bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biletele de odihnă pentru bugetari au ajuns cu întârziere şi se distribuie până vineri.

Prima serie de bugetari care ar fi trebuit să plece în concedii începând cu 29 iunie riscă să nu poată pleca din cauza întârzierii cu două săptămâni a distribuirii biletelor de odihnă. În acest sens, Călin  Cociş, preşedintele CNSLR Frăţia ne-a declarat că biletele au sosit doar luni, 22 iunie, cu două săptămâni întârziere de la de la Casa Naţională de Pensii la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială  (DMPS) Mureş.

„Împărţirea lor pe federaţii se va face probabil în cel mult două zile, iar pe vineri, cel târziu sperăm să realizăm împărţirea lor pe sindicate. Nu cunoaştem motivul pentru care s-a petrecut această întârziere, pentru ca prima serie, ce începe în 29 iunie, să poată să fie şi plecată. Această primă serie riscă să fie ratată, în sensul că nu mai există timpul fizic necesar  pentru împărţirea lor şi pentru ca salariaţii din sectorul bugetar  să beneficieze de ele”, a declarat Cociş. Menţionăm că de CNSLR Frăţia aparţin sindicatele din sănătate, învăţământ, administraţie publică, finanţe, poliţie, instituţii deconcentrate ale statului etc.

La rândul său, directorul DMPS Mureş, Radu Groza, a arătat că numărul de bilete de odihnă este, anul acesta redus cu circa 10 la sută faţă de anul 2008 . „Chiar astăzi (n. red, luni) am primit biletele, cu o întârziere de peste două săptămâni, şi asta nu din vina noastră. Este vorba de 2.186 bilete, faţă de 2.500 în anul trecut. Trebuie să mişcăm rapid, să solicităm fiecărui sindicat listele de benbeficiari, şi sper ca până la prima serie să ajungă biletele la oameni”, a conchis Radu Groza.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite