Târgu-Mureş: Magistraţii continuă protestele din cauza legii unice a salarizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 120 de magistraţi de la judecătoriile şi parchetele din Târgu Mureş, au în vedere reluarea protestelor pe 1 septembrie, în condiţiile legii unice de salarizare şi implicit scăderea drastică a veniturilor acestora.

E vorba de circa 40 de procurori şi 80 de judecători, care săptămâna trecută au decis adoptarea unor forme de protest care să nu-i afecteze pe justiţiabili, precum participarea la şedinţele de judecată fără însemnele distinctive (robă, insigne, bavetă) şi refuzul de a participa la alegerile prezidenţiale din noiembrie, ca preşedinţi de birouri electorale.

Potrivit lui Flavius Mureşan, purtător de cuvânt la Judecătoria Mureş, în cursul zilei de astăzi se va lua decizia de a trece, eventual, la forme mai radicale de protest. Prezentă la Târgu Mureş săptămâna trecută, Cecilia Morariu, purtător de cuvânt al CSM s-a declarat de acord cu iniţiativa. „Suntem o putere în stat şi dorim să fim trataţi egal cu celelalte puteri, drept care nu putem fi de acord cu reducerea salariilor”, a spus Cecilia Morariu.

Protestele se continuă pe perioadă nedeterminată 
 
Judecătorii Tribunalului Mureş, constituiţi în Adunarea Generală a Judecătorilor din 31 august, au decis continuarea, pe durată nedeterminată, a formelor de protest stabilite pe 19 august 2009. Astfel, se amână judecarea cauzelor pentru alte termene de judecată, cu excepţia cauzelor privind luarea sau menţinerea măsurilor preventive, plasamentul minorilor şi a ordonanţelor preşedinţiale privind minorii.

De asemenea s-a hotărât stabilirea de către  colegiul de conducere a instanţei, la propunerea preşedinţilor de secţie, a volumului maxim de dosare pentru şedinţele de judecată, ţinându-se seama de materia în care se judecă, stadiul procesual, gradul de complexitate al fiecărui tip de cauză şi reducerea timpului de lucru la 8 ore.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite