Târgu-Mureş: Magazinele de droguri legale închise temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Magazinele de droguri legale închise temporar
Târgu-Mureş: Magazinele de droguri legale închise temporar

Comercianţii plantelor etnobotanice au fost amendaţi de instituţiile de control. Prefectura doreşte ca magazinele să fie închise definitiv pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.

Cele cinci magazine care comercializează plante etnobotanice în Târgu-Mureş au fost închise temporar, după ce Instituţia Prefectului a cerut efectuarea unui control amănunţit al mărfii acestora. O comisei formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Direcţiei Sanitar Veterinare, ai Gărzii Financiare şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au verificat magazinele respective timp de două săptămâni.

„Am descoperit probleme la etichetările produselor la două dintre cele cinci magazine controlate. De asemenea am descoperit şi confiscat două tipuri de produse care conţineau substanţe interzise de către directivele Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Agriculturii”, a spus Alexandru Presecan, director coordonator adjunct al CJPC Mureş.

Amenzi drastice


Inspectorii Gărzii Financiare au acordat o amendă de 8.000 de lei şi au confiscat marfă în valoare de 5.000 de lei. „Am controlat patru magazine dintre care trei sunt puncte de lucru al unor firme cu sediul în alte oraşe. La cel cu sediul în Târgu-Mureş s-au găsit bani nemarcaţi în casă, fapt pentru care s-a dat o amendă de 8.000 de lei şi s-a suspendat activitatea pe trei luni. La unul din cele trei puncte de lucru s-au găsit droguri uşoare în valoare totală de 5.000 de lei care s-au confiscat deoarece nu aveau acte de provenienţă”, a declarat Valeriu Baziotis, director coordonator al Gărzii Financiare Mureş.

Direcţia Sanitar Veterinară a acordat unui astfel de magazin o amendă în valoare de 20.000 de lei pentru condiţii necorespunzătoare de igienă. Controalele au fost demarate după ce luna trecută mureşeanca Doina Bumb, de profesie farmacist a depus o plângere la CJPC pe motiv că fiul său de 13 ani a început să fumeze ţigări ce conţineau plante halucinogene.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite