Târgu-Mureş: Povestea Mădălinei Iacob, fata care s-a sinucis la 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegele de cameră ale Mădălinei sunt şocate de gestul fetei
Colegele de cameră ale Mădălinei sunt şocate de gestul fetei

Lacrimi şi durere în familia Mădălinei Iacob din Hodac, după ce fata şi-a pus capăt zilelor. Cunoscuţii Mădălinei pun gestul fetei pe seara notelor mici, dar şi pe lipsa de afecţiune a prietenului ei şi a mamei, plecată în Italia.

Mădălina Iacob, elevă în clasa a IX-a a Grupului Şcolar „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureş era o fată plină de viaţă. Nimeni nu bănuia însă suferinţa care se ascundea în sufletul său, căreia copila de 15 ani nu i-a mai putut face faţă şi a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa. Trupul neînsufleţit i-a fost găsit duminică în curtea casei, iar acum familia îndoliată se pregăteşte de înmormântare.

Gest inexplicabil

Nimeni nu-şi poate explica gestul tragic al tinerei. Motive ar fi însă multe. Colegele de clasă şi de internat dau vina pe relaţia cu prietenul ei, un băiat de 20 de ani, căruia Mădălina i-ar fi scris într-un mesaj pe telefonul mobil, ultimul gând înainte să părăsească această lume. „Prietenul ei ne-a spus că Mădălina i-a trimis un mesaj în care i-a scris „Tot ce am făcut am făcut pentru tine, Te voi iubi mereu chiar şi în mormânt”, iar apoi el a sunat-o să vadă ce-i cu mesajul acela şi ea a spus că a fost o glumă. Apoi s-a dovedit că ea chiar s-a sinucis”, a spus Csala Bianca, verişoara Mădălinei şi colegă de internat cu fata.

Băiatul însă se apără, spunând că relaţia lor nu era una serioasă, ei fiind doar prieteni.”Noi eram doar amici, n-am avut contact cu ea, nu era o relaţie serioasă. Eu m-am înţeles foarte bine cu ea, dar de când a plecat mama ei era închisă în ea, era supărată. Am observat că Mădălina era altfel de la o vreme şi am tot rugat-o să mă lase să discut cu părinţii ei, dar ea nu a vrut”, a spus Mihai Şipoş, prietenul Mădălinei. Mama fetei a plecat la muncă în Italia de când Mădălina avea 9 ani, însă îşi suna fiica în fiecare seară, iar de sărbători a fost acasă.

Notele mici, un motiv de sinucidere?

Colegele spun că Mădălina era o fată silitoare la şcoală, deşi avea probleme la unele matererii. Fata ar fi fost afectată de nota mică obţinută la teza la Biologie, materie la care era ameninţată de corigenţă. „Înainte de teză ne-a zis că dacă nu ia nota 5 ea se omoară şi a luat 4. Noi am crezut că glumeşte, dar după ce-a aflat nota a plâns”, a spus Andrada Coldea, colegă de clasă. Elevii i-au aprins o lumânare şi au pus flori, pe locul rămas gol în bancă, ce le va aminti mereu de Mădălina. 

Ce spun psihologii?


Psihologul Ramona Pop din cadrul Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, pune gestul fetei pe seama perioadei de tranziţie de la sat la oraş şi de la şcoala generală la liceu, care a scos la iveală vulnerabilitatea emoţională a fetei. Psihologul afirmă că tinerii recurg la gesturi disperate pentru că nu sunt maturi afectiv şi nu ştiu să se exprime emoţional în mod adecvat.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite