Viorel Filip, fostul şef al Poliţiei comunitare Mureş, condamnat cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Poliţie Comunitare din Târgu-Mureş, Viorel Filip, alături de Dumitru Munteanu, fost şef al Biroului de Posturi Fixe al Poliţiei Comunitare, şi Mircea Aldea, inspector de protecţia muncii în cadrul Primăriei, au fost condamnaţi fiecare de către Judecătoria Târgu-Mureş la un an de închisoare cu suspendare pentru savârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Filip era cercetat deoarece Poliţia Comunitară a renunţat la contractele de pază şi transport valori încheiate cu  societăţile „Energomur”, „Aquaserv” şi cu o filială a Gaz Metan Mediaş din Târgu-Mureş, în favoarea societăţii de pază SC VDG Security SRL, înfiinţată de Dumitru Munteanu.

Procurorii DNA au descoperit, în urma interceptării telefoanelor lui Muntean şi Filip, că acesta din urmă era „asociatul secret” al firmei de pază, Dumitru Munteanu dându-i raportul asupra celor întâmplate la firma respectivă. În plus, s-a descoperit faptul ca Dumitru Munteanu a folosit nu numai contractele care reveneau Poliţiei Comunitare, ci şi angajaţii acesteia pentru diferite transporturi de valori ale SC VDG Security SRL. Fiind vorba de condamnări cu suspendare, cei trei nu vor petrece nici măcar o zi în închisoare, dar aceştia vor avea cazierul pătat, iar în caz de recidivă, condamnarea va fi cumulată celei noi. Totuşi, cei trei vor scoate din buzunarele proprii banii pentru cercetările judiciare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite