Târgu-Mureş:La Loteria Română vor fi date afară 350 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:La Loteria Română vor fi date afară 350 de persoane
Târgu-Mureş:La Loteria Română vor fi date afară 350 de persoane

Oamenii îşi vor pierde slujbele peste capul sindicatului, care va da în judecată compania  .

Sindicatul „Hermes” din Loteria Română va da în judecată conducerea instituţiei pentru disponibilizarea a 350 de angajaţi, cu toate că e pe profit. Potrivit lui Călin Cociş, liderul Sindicatului „Hermes”, decizia Consiliului de adminijstraţie a companiei a întâmpinat opoziţii.

„Ne-am opus reorganizării, însă ea a fost avizată deşi conţine ilegalităţi. În acest an, sunt creşteri ale indicatorilor de performanţă – veniturile cu 13 la sută iar cheltuielile cu salarii doar cu două procente, peste 70 la sută din oameni fiind plătiţi în acord direct. Apoi, profitul a crescut cu 214 procente faţă de prognoze iar productivitatea cu 17%”, a arătat Cociş.

Potrivit acestuia, din cei 2940 de salariaţi ai Loteriei vor pleca 350 oameni (cam 15 în Mureş), TESA şi vânzători stradali. Implementarea proiectului a început din 7 octombrie iar concedierile se produc din luna decembrie, deşi în contractul colectiv de muncă e stipulat că anterior reorganizării, cu şase luni, trebuie consultate sindicatele.

Patronatul se apără
Directorul Loteriei, Gheorghe Benea, spune că disponibilizările sunt menite a eficientiza compania, în condiţiile concurenţei noii legi a jocurilor de noroc. „Sunt zone nerentabile, precum vânzătorii volanţi, iar unii chiar vor să plece. Alţii vor fi mutaţi în agenţii, care vor lucra în două schimburi, inclusiv sâmbăta şi duminica”, a spus Benea, care a asigurat că se va lua fiecare caz în parte, concomitent cu discuţiile aferente cu sindicatele.

Angajaţii spun că ei nu ştiu nimic de disponibilizări. „N-am auzit de aşa ceva, şi chiar dacă am şti, nu avem voie să vorbim”, ne-a spus o angajată de la o agenţie lotto din Târgu Mureş. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite