Locuri de muncă pentru puşcăriaşi la Bursa organizată la Penitenciarul Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Penitenciarul Târgu Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, organizează  azi o bursă a locurilor de muncă începând cu orele 9.30 la sediul instituţiei.

Scopul întâlnirii constă în discutarea oportunităţilor existente pentru angajarea în muncă a persoanelor private de libertate şi prezentarea avantajelor economice şi financiare legate de angajarea în muncă a persoanelor condamnate. Integrarea în muncă este unul dintre factorii principali care contribuie la reintegrarea socială a persoanelor condamnate. "Prin această iniţiativă dorim să contribuim la sensibilizarea potenţialilor angajatori şi a comunităţii faţă de situaţia persoanelor condamnate sau care au executat pedepse privative de libertate. Urmărim de asemenea stimularea participării persoanelor private de libertate la viaţa economică şi la viaţa în comunitate, atenuarea factorilor de risc care conduc la marginalizarea şi excluderea socială a persoanelor aflate în detenţie sau care au executat pedepse privative de libertate, pregătirea  persoanelor private de libertate în vederea susţinerii unui interviu de angajare, informare asupra locurilor de muncă şi cerinţelor angajatorilor. Încă din penitenciar, persoanele private de libertate vor participa la o serie de cursuri de calificare, iar stagiile de practică vor fi realizate în ateliere de lucru organizate la nivelul penitenciarului", afirmă Vasile Cerghizan, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

Aceasta va fi prima bursă a locurilor de muncă organizată în Penitenciarul Târgu Mureş, urmând să se bucure de prezenţa a cel puţin 10 de angajatori din judeţ, din diverse domenii de activitate, reprezentanţi ai AJOFM Mureş, plus 50 de persoane private de libertate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite