Locuitorii de pe strada Dealului încătuşaţi de Poliţia Locală au depus plângere pentru agresiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandalul a fost aplanat cu forţa de către comunitari
Scandalul a fost aplanat cu forţa de către comunitari

Trei persoane din cele aproximativ 15 care s-au opus vineri încercării de mutare a unor ţigani pe strada Dealului, fiind încătuşate, au depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, acuzându-i pe poliţişti de agresiune.

"Ceea ce s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute este nepermis, oamenii care locuiesc în acea zonă de zeci de ani au fost bătuţi de Poliţia Locală. Toate persoanele au certificate medicale. I-am ajutat cu întocmirea plângerilor penale, care în această dimineaţă (luni - n.r.) au fost depuse de către cei trei care au fost agresaţi, au fost bătuţi de Poliţia Locală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş", a spus Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Omului (APDO) Lider, Cornel Brişcaru.

Terenul din Târgu Mureş pe care urmează să fie mutaţi câţiva romi nu a putut fi amenajat nici vineri întrucât circa 15 persoane s-au opus încercării de transferare a acestora, trei dintre opozanţi fiind încătuşaţi, iar APDO a acuzat violenţe din partea Poliţiei, cerând demiterea şefului instituţiei.

"Noi, ca Poliţie Locală, conform Legii 155/2010, suntem obligaţi să însoţim şi protejăm inspectorii Primăriei. Cei din zonă au aflat că venim şi s-au opus intenţiei de amenajare a terenului. Erau 15 turbulenţi care blocau cu propriul corp intrarea pe proprietatea Primăriei, unde urmează să se amplaseze containerele pentru mutarea provizorie a romilor din zona Băneasa, au format practic o baricadă umană. Între timp, urcau camioane înalte, aşa că i-am somat să părăsească zona şi să protesteze în scris, legal. Ei însă au început să se ţină de poliţişti, prin aceasta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj. Pe trei dintre ei, mai recalcitranţi, i-am încătuşat, pe restul i-am îndepărtat", spunea Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Locale, vineri, după încheierea incidentelor de pe strada Dealului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite