Lipsă de procurori în Parchetele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetele de pe lângă Judecătoriile din judeţul Mureş se confruntă cu problema lipsei de personal, comparativ cu numărul mare de dosare instrumentate.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a precizat că cea mai mare problemă cu care se confruntă Parchetele este lipsa de personal.

"Sunt foarte multe posturi vacante, spre exemplu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş figurează în schema de personal 16 procurori, însă cinci posturi nu sunt ocupate în prezent, iar celelalte Parchete locale au câte doua sau trei posturi vacante", a precizat Kovesi.

Potrivit acesteia volumul de muncă este mare, comparativ cu numărul personalului. "Volumul de activitate a crescut în acest an la toţi procurorii din judeţ, este de fapt o tendinţă care se regăseşte şi la nivelul Ministerului Public, care în anul 2010 a înregistrat peste 1,5 milioane de dosare penale, la un număr de aproximativ 2.000 de procurori, dintre care doar 1.000 de procurori fac anchetă penală, ceea ce înseamnă o medie cam de 1.000-1.500 de dosare penale pe procuror", a menţional Kovesi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a avut o medie de 108 dosare de anchetă, infracţiuni de violenţă, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni cu prejudicii mari.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a avut o încărcătură de 1.293 de dosare pe procuror, la cel de pe lângă Judecătoria Reghin au fost 1.734 de dosare pe procuror, la cel de pe lângă Judecătoria Sighişoara - 511 dosare pe procuror, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni - 638 de dosare pe procuror şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş - 511 dosare pe procuror.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite