Târgu-Mureş: Vor promovarea în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Vor promovarea în Liga I
Târgu-Mureş: Vor promovarea în Liga I

CSM Târgu Mureş are, deja din primele etape adversari dificili, pe retrogradatele FC Argeş şi CS Otopeni.

După sezonul anterior, în care, la debut în Liga a II-a, Fotbal Club Municipal Târgu Mureş şi-a depăşit obiectivul de a se clasa în primele 10 echipe, şi a terminat pe poiţia a treia, acum obiectivul promovării este unul firesc.
Cel puţin asta susţine directorul executiv Tatar Bela, mulţumit de victoriile şi evoluţia echipei din meciurile de pregătire.

„Sper să facem o figură la fel frumoasă şi în meciurile oficiale, având o apărare foarte fermă şi un atac bun”, a declarat Tatar Bela. Antrenorul Cosmin Bodea ne-a spus că de zilele trecute marţi s-a adus un junior valoros de la Chiajna, Ştefan Pop, ca mijlocaş. Au mai venit, printre alţii, portarul Mihai Şteţca de la Mediaş, fundaşul Rareş Vartic şi coordonatorul Alin Bitiş de la Mureşul Deva, la mijloc au venit Florin Bichiş de la Deva şi Sebastian Sfârlea de la Poli Iaşi, iar în atac Cristian Luca de la ACU Arad, un  golgheter care a înscris 15 goluri.

Bugetul echipei, similar celui de anul trecut


FCM contează, ca şi în precedentul campionat, pe circa un milion de euro, din care administraţia locală contribuie cu 60%. „Nu e o sumă fixă, fiind o nebuloasă cu această lege a sportului privind taxele şi impozitele pe jucători, dacă e convenţie sau contract de muncă. Mai discutăpm şi cu unii sponsori”, a spus Tatar Bela. El a mai arătat că contractele jucătorilor, încă nedefinitivate, se cifrează între 2-3.000 şi 20.000 de euro pe an.

Pe lege, echipa poate promova în prima ligă



Într-un material anterior, afirmam, în urma unei discuţii cu Viorel Duru, şeful Comisiei pentru licenţiere din cadrul FRF, că echipa târgumureşeană nu poate evolua în prima ligă decât din 2011, chiar dacă accede în primul eşalon, fiind înfiinţată în 2008 şi, ca atare neafiliată la FRF cel puţin trei ani consecutivi.

Replica lui Tatar Bela a fost neechivocă: „Noi suntem afiliaţi la FRF de cinci ani, fiind vorba de Unirea Sânicolau Mare, căreia i s-a schimbat denumirea, printr-o sentinţă judecătorească irevocabilă, în FCM Târgu Mureş, şi care ani de zile a jucat în diviziile C şi B”, a spus Tatar. El a afirmat clar intenţia echipei de a promova în primul eşalon fotbalistic.

„Toate meciurile sunt grele, dovadă că primele două le jucăm cu echipe retrogradate din Liga I”, a spus-o Tatar Bela. Este vorba de FC Argeş în deplasare, pe 15 august, urmând meciul acasă cu CS Otopeni.


Promovarea în prima ligă


Dacă în anul trecut, FCM Târgu Mureş îşi propunea un loc între primii 10 şi a încheiat le locul III, acum promovarea nu mai e un obiectiv legat de şansă. Date fiind şi rezultatele din meciurile de pregătire, cu cinci victorii un egal şi o înfrângere, conducerea clubului este optimistă în privinţa unei noului an competiţional.

Declaraţie
„Ne propunem, fără discuţie, să promovarea în primul eşalon” – directorul executiv Tatar Bela


Declaraţie

„Sper să jucăm mai bine decât în ediţia trecută, fiindcă lotul pe care îl am acum la dispoziţie este mai echilibrat pe toate posturile”- antrenorul Cosmin Bodea. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite