Licitaţie pentru tronsonul Târgu-Mureş-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor a finalizat negocierile cu reprezentaţii companiei Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania. Pentru tronsonul Târgu-Mureş-Câmpia Turzii va fi reluată proiectarea.

Potrivit primului-ministru Emil Boc, compania Bechtel va continua lucrările pe tronsonul Suplacu de Barcău - Borș, iar pentru tronsonul Gilău - Mihăieşti lucrările vor fi scoase imediat la licitaţie, întrucât proiectarea este finalizată. De asemenea, va fi reluată proiectarea pentru tronsonul Târgu Mureş - Câmpia Turzii, în vederea organizării licitaţiei pentru execuţie.

Costul total al Autostrăzii Transilvania este estimat la 3,8 miliarde euro, față de 9,9 miliarde euro, la cât s-ar fi ridicat investiţia totală dacă lucrarea ar fi fost derulată în termenii contractului încheiat în 2004. Economia pe care o face statul român este de 6 miliarde de euro.

În urma negocierilor, statul român a obținut finalizarea tronsonului de la Suplacu de Barcău - Borș la prețul de 6,9 milioane de euro pe kilometru, iar pentru celelalte tronsoane care au rămas, costul pe care Ministerul Transporturilor îl estimează, ținând cont de relief și de complexitatea lucrărilor, este de aproximativ 7,3 milioane euro pe kilometru.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite