Liceenii din Sighişoara s-au informat, pentru a trăi liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii, în liceele sighişorene
Poliţiştii, în liceele sighişorene

Proiectul „INFORMEAZĂ-TE! TRĂIEŞTE LIBER!” are ca scop informarea elevilor de liceu din municipiul Sighişoara cu privire la problematica delincvenţei juvenile.

Iniţiatorul – IPJ Mureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Sighişoara –  a fost sprijinit de Primăria Sighişoara şi unităţile de învăţământ liceal din oraş: Colegiul Naţional "Mircea Eliade", Liceul Teoretic "Joseph Haltrich", Grupul Şcolar de Industrie Uşoară şi Grupul Şcolar Agricol.

Proiectul a avut două etape: organizarea de întâlniri cu elevii (mai 2011)  pentru dezbaterea mai multor subiecte (răspunderea penală a minorilor; cauze şi efecte ale fenomenului infracţional, factori favorizanţi; substanţe etnobotanice etc.) şi a unui concurs (2 iunie 2011) pe aceeaşi tematică, având 3 probe: chestionar, completare rebus şi prezentarea textului pentru un spot audio pe tema criminalităţii în rândul tinerilor.

Primele activităţi au fost susţinute de lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii sprijiniţi de poliţiştii de proximitate din Sighişoara.

Peste 500 de elevi de clasele IX-XI de la Colegiul Naţional "Mircea Eliade", Liceul Teoretic "Joseph Haltrich", Grupul Şcolar de Industrie Uşoară şi Grupul Şcolar Agricol au participat la dezbateri, prin sprijinul echipelor de conducere ale acestor unităţi.

   Cele mai importante puncte ale dezbaterilor le-au reprezentat cele 5 cazuri în care minorii au comis infracţiuni, cu evidenţierea factorilor favorizanţi, a consecinţelor faptelor lor.

    De asemenea, părăsirea voluntară a domiciliului, relaţiile cu alte persoane, au fost aduse în discuţie, din privinţa dispariţiilor, dar şi a infracţiunii de relaţii sexuale cu un minor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite