Târgu-Mureş:Le lua banii şi le promitea joburi "afară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

19 persoane care căutau locuri de muncă în străinătate au fost înşelate, iar autorul faptei a fost reţinut de poliţişti. 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Mureş au reţinut săptămâna trecută un tânăr de 22 ani din comuna Ernei cercetat  pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

În fapt, în sarcina tânărului s-a reţinut faptul că pe parcursul lunilor iunie - iulie 2010, a indus în eroare, cu privire la obţinerea unor contracte de muncă în străinătate, un număr de 19 persoane din mediul rural, încasând în acest scop sume cuprinse între 100-150 euro/persoană, iar în unele cazuri suma de 100 lei/persoană.
Pentru a le câştiga încrederea, le-a prezentat contractele altor persoane care au plecat deja la lucru în străinătate.

Persoanele înşelate de tânăr s-au prezentat la data, ora şi locul stabilit, fiind convinse de buna credinţă a tânărului, însă au constatat că au fost înşelate, deoarece mijlocul de transport indicat de acesta nu a sosit în locaţia stabilită, cel care oferea locuri de muncă nefiind de găsit.

Prejudiciul produs părţilor vătămate este de 1.250 de euro şi aproximativ 2.000 de lei.  
     

Întrucât pe parcursul cercetărilor, tânărul s-a sustras urmăririi penale, în urma măsurilor întreprinse, la data de 20.01.2011, s-a reuşit depistarea şi conducerea lui la sediul Poliţiei, fiind reţinut pe o perioadă de 24 ore.

Acesta a fost prezentat la Judecătoria Tg.Mureş, Instanţa a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite