Laura şi Alexandru Bucur au adus Tae Bo şi Zumba la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi mureşeni participă la antrenamentele de Zumba şi Tae Bo
Tot mai mulţi mureşeni participă la antrenamentele de Zumba şi Tae Bo

Mii de mureşeni practică Tae Bo şi Zumba alături de Laura şi Alexandru Bucur, aceştia fiind primii instructori care au practicat aceste sporturi în oraş.

Atât Laura cât şi Alexandru sunt pasionaţi de sport din copilărie, ea fiind atrasă la început de handbal, iar el de karate. „Mama era contabilă, tata maistru şi erau prinşi amândoi cu treburile lor. Nu se prea făcea sport la mine în familie, de aceea părinţii m-au încurajat foarte mult atunci când le-am spus că vreau să parctic handbalul”, mărturiseşte Laura Bucur.

Cu timpul a reuşit să facă performanţă, ajungând în echipa Clubului Sportiv „Mureşul”, alături de care a participat timp de zece ani la diverse competiţii în întreaga ţară. Laura a renunţat însă handbal din cauza unei accidentări la genunchi. După cinci ani de pauză însă, mureşeanca a reînceput să facă sport alături de soţul său, care este antrenor de karate, având centura neagră 4 DAN la Shotokan.

Primii la Tae Bo

Acum zece ani, pe când se aflau amândoi în Austria la un stagiu de pregărire în arte marţiale au descoperit pentru prima oară Tae Bo. „Acest sport este o combinaţie atractivă între aerobic, balet, karate, box, dans, hip-hop şi antrenament cu greutăţi. Este amuzant, energizant şi eficient. Într-o singură oră de lovit, fandat, intins şi sărit se pot pierde de două ori mai multe calorii decât în aerobicul clasic. Este benefic pentru circulaţia sangvină, îţi lucrează întreaga musculatură a corpului, stimulează producerea de endorfine şi este eliberator de stres. Mulţi oameni afirmă că după antrenament se simt plini de energie şi cu mult chef de viaţă” explică Alexandru Bucur.

După ce au învăţat tehnicile, cei doi au început să dea lecţii mureşenilor. „Dacă la început la cursuri participau doar cunoscuţii noştri, cu timpul numărul mureşenilor care practică acest gen de sport a crescut. Acum avem peste 500 de mureşeni care participă la antrenamentele ce se desfăşoară în sala de sport a şcolilor generale nr. 5, nr.8  şi la Liceul „Gheorghe Şincai”. Ne bucurăm că numărul celor care fac Tae-Bo  este din ce în ce mai mare”, spune Laura Bucur. O şedinţă de Tae Bo costă 8 lei, iar antremanentele durează circa 50 de minute. 

De la Tae Bo la Zumba

Luara Bucur a fost prima din familie care s-a îndrăgostit de Zumba. Fiind energică şi pasionată de muzică, acest sport i s-a potrivit ca o mănuşă, motiv pentru care a şi început să-i înveţe mişcările. „Prima oară am văzut Zumba pe Internet şi mi-a plăcut foarte mult, mai ales că foloseşte muzica latino, care este preferata mea”, spune Laura.

După ce a urmat o serie de cursuri de perfecţionare, Laura Bucur a devenit singurul instructor autorizat de Zumba din Târgu-Mureş. „Acest sport este noul trend în materie de fitness, iar după ce a făcut senzaţie în America şi Asia, acum cucereşte şi Europa. Zumba combină elemente de aerobic cu elemente de dans totul pe muzică latină. Programul cuprinde mişcări rapide care tonifică şi remodelează corpul. Partea cea mai importantă este muzica şi dansul, ceea ce face ca Zumba să fie foarte distractiv”, explică Laura Bucur. 

Zumba, preferata doamnelor şi domnişoarelor

După ce a obţinut certificarea de instructor, Laura a început să susţină antrenamente în aceleaşi unităţi şcolare unde practică şi Tae Bo. Şedinţele de antremament costă 10 lei şi au avut un mare succes, în special la doamne şi domnişoare, care se distrează pe cinste, învaţă paşi de dans şi scapă de kilogramele în plus.

Fiind mereu dornic să facă mişcare, Alexandru nu a putut sta deoparte şi a învăţat şi el mişcările de Zumba. Mai mult, pentru a atrage cât mai mulţi mureşeni spre acest sport, cei doi au organizat o serie de lecţii în aer liber.

„Am avut două astfel de evenimente în Complexul de agrement „Weekend”, la care au participat foarte mulţi mureşeni. Au văzut cu toţii ce înseamnă acest sport şi sperăm să continue antremantele, pentru că e foarte important să facă mişcare”, spune Alexandru Bucur. Pentru că munca de instructor înseamnă şi pregătire continuă, cei doi s-au întors recent de la un Târg de Fitness, desfăşurat la Rimini, în Italia.

„Ne-am dus să vedem care sunt ultimele tehnici în materie de Zumba şi Tae Bo şi ne-am bucurat că suntem pe drumul cel bun, iar tehnicile folosite de noi sunt la fel ca cele prezentate de marii maeştrii ai sportului”, spune Alexandru Bucur.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite