Laszlo Borbely scapă de urmărirea penală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 László Borbély
László Borbély

Împotriva cererii de începere urmăririi penale a fostului Ministru al Mediului, Laszlo Borbely, au votat peste o sută de deputați.

Plenul Camerei Deputaţilor a dat verdictul final în urmă cu câteva momente pe marginea ridicării imunităţii foştilor miniştri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely, prin vot secret.

Asta după ce deputaţii din Comisia juridică au respins ieri cererea procurorului general Laura Codruţa Kovesi de încuviinţare a începereii urmăririi penale în cazul celor doi foşti miniştri, liberalul Paul Victor Dobre şi udemeristul Laszlo Borbely, cu 15 voturi "împotrivă" şi 2 voturi "pentru".

Procurorul general a cerut urmărirea penală în cazul lui Borbely încă din primăvara acestui an, fostul ministru fiind acuzat de trafic de influenţă şi de fals în declaraţiile de avere, în formă continuă. În urma scandalului, acesta a fost nevoit să demisioneze. Fostul ministru al Mediului este cercetat pentru două infracțiuni de trafic de influență și infracțiunea de fals în declarațiile de avere. Potrivit DNA, Laszlo Borbely este implicat într-un dosar instrumentat de DNA Oradea, în care au fost puși deja sub acuzare omul de afaceri Ioan Ciocan și consilierul personal al ministrului, Szepessy Szabolcs.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite