Update: Incediu la o vilă din Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ patru ore s-au luptat, ieri, pompierii mureşeni cu focul izbucnit la vila nr. 36 din staţiunea Sovata. Focul a izbucnit în jurul orei 16.30, iar martorii oculari au anunţat imediat pompierii, care au ajuns la faţa locului după aproximativ un sfert de oră.

Persoanele cazate în motelul respectiv au fost evacuate cu destulă greutate, acestea încercând să salveze bunuri materiale, haine, încălţăminte, alimente sau chiar aparatura şi mobilierul din motel. „Am venit pentru acest weekend în staţiunea Sovata să ne relaxăm. Acum s-a petrecut această tragedie. Am încercat să intrăm şi să salvăm ce putem şi am rămas cu câteva sticle de apă, atât am putut salva", a recunoscut un cuplu din judeţul Neamţ, cazat la vila nr. din staţiunea Sovata. O femeie s-a intoxicat cu fum în timp ce încerca să salveze ce avea prin cameră şi a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Cauza incendiului: aparent, un coş de fum neprotejat termic

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea" din Târgu-Mureş a deplasat, la Sovata, două autospeciale cu apă, pentru a ajuta la stingerea focului. La vila nr. 36 din staţiunea Sovata au luptat cu focul în total 5 autospeciale, 2 de la Sovata, una din Târgu-Mureş, una din Miercurea Nirajului şi încă una din Sângeorgiu de Pădure. „Noi am ajuns în jurul orei 17.45 la Sovata, unde două autospeciale se luptau deja cu focul. Cauza izbucnirii incendiului pare să fi fost un coş de fum neprotejat termic. A ars acoperişul clădirii, peste 300 metri pătraţi, imobilier, aparatură şi bunuri în vilă. Marele noroc a fost că nimeni nu a fost rănit. Până la urmă noi ne-am retras de la faţa locului la 21.10", a declarat plutonier adjutant Liviu Crăciun, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea" din Târgu-Mureş. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Sovata, la vila nr. 36 din staţiunea Sovata au existat numai pagube materiale. „În momentul de faţă încercăm să stabilim, împreună cu poliţia, ce s-a întâmplat concret, câte persoane au fost cazate la motel, respectiv unde au fost cazate, după izbucnirea incendiului, persoanele aflate în clădire", a mai adăugat Liviu Crăciun.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite