La Reghin s-a lansat prima linie de producţie a tractoarelor agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tractoarele produse la Reghin sunt utile agricultorilor
Tractoarele produse la Reghin sunt utile agricultorilor

Societatea Irum Reghin a lansat pe piaţa românească primul lot de tractoare cu licenţă Belarus, asamblat în Oraşul Viorilor. Reprezentanţii firmei reghinene spun că afacerea ar trebui să prospere, în condiţiile în care femierii români au nevoie de tractoare performante în agricultură.

La societatea IRUM Reghin s-a inaugurat o nouă nouă hală de asamblare tractoare agricole realizate în colaborare cu o fabrică din Minsk, iar primul lot de tractoare a plecat, deja, de la fabrica din Reghin la cumpărători. Tractoarele sunt produse sub licenţă Belarus, stat cunoscut pentru producţia sa de tractoare agricole în Europa de Est. Firma din Belarus furnizează reghinenilor subansamble, iar asamblarea se face la fabrica din Reghin.

Noul tractor de producţie românească va avea service-ul asigurat şi o garanţie de doi ani. Preţul unui tractor agricol, produs în Oraşul Viorilor porneşte de la 16.000 de euro plus TVA, în funcţie de dotări şi motorizare. „Cele mai mari cereri, în momentul de faţă sunt pentru tractoarele de 95 şi 110 cai putere, iar la tractoarele produse la Reghin raportul preţ-calitate este fără concurenţă. Mai mult decât atât, oferim garanţie 24 de luni sau 1.500 de ore de lucru”, a declarat Alexandru Geczi, director de vânzări în cadrul societăţii IRUM Reghin.

Brandul IRUM se vinde

Conducerea SC IRUM SA Reghin vrea să lanseze pe piaţa românească, în primul an de producţie, un număr de aproximativ 100 de tractoare. Conform, protocolului încheiat cu firma din Belarus, în momentul de faţă societatea IRUM poate vinde noile tractoare doar în România sau Irak. Reprezentanţii firmei reghinene spun, însă, că vor să intre şi pe pieţele occidentale.

Atuul firmei reghinene este istoria de aproape şase decenii a brandului IRUM. În ultimii 50 de ani, societatea IRUM Reghin şi-a consolidat imaginea de utilaje şi echipamente destinate exploatării forestiere. Firma a fost privatizată în 1999, iar în câţiva ani vechea uzină a fost transformată într-o fabrică modernă, iar produsele IRUM sunt la mare căutare în agricultura românească. Fabrica a ajuns cunoscută datorită TAF-urilor sale (tractoare articulate forestiere). Noul tractor va fi vândut sub denumirea TAG (tractor agricol), alături de sigla IRUM.

Până în momentul de faţă avem livrate 40 de unităţi. Deşi situaţia pe piaţa românească este fragilă, ne-am propus să vindem circa 80-100 de unităţi în acest an. Cereri sunt, tractoarele cu licenţă Belarus, asamblate la Reghin sunt la căutare. Vorbim, practic, de urmaşul tractorului românesc, simplu şi ieftin de întreţinut. Are motor cu injecţie directă şi un consum bun”, a conchis Alexandru Geczi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite