La Fântânele, controale gratis pentru depistarea spirometriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testările vor avea loc la Fântânele
Testările vor avea loc la Fântânele

Medicii mureșeni specialiști pneumologi vor fi prezenți azi între orele 9.00 - 18.00, la biblioteca din Fântânele, pentru a efectua teste de spirometrie gratuite  tuturor locuitorilor care doresc să afle dacă suferă de această boală.

Pe lângă testări, medicul specialist pneumolog şi medicul de familie vor oferi detalii despre această boală incurabilă, pe care mulţi dintre cei afectaţi o ignoră, considerând-o un dat al vârstei. Testele de spirometrie sunt simple, nedureroase, masoară capacitatea pulmonară și sunt singurele care pot depista BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică).
 
Pentru prima oară, acest tip de campanie merge în zonele rurale, în 8 judeţe ale ţării, acolo unde nevoia de informare şi educaţie în privinţa bronhopneumopatiei obstructive cronice este foarte mare.

Campania “Un singur pas îți taie răsuflarea? Nu lăsa plămânii să te îmbătrânească!” se desfăşoară în perioada 12 - 24 noiembrie, în opt județe din țară și în București, pentru a marca Ziua Mondială a BPOC în România (16 noiembrie).
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite