Zeci de mureşeni învaţă primii paşi de salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mureşeni învaţă paşii de dans  alături de instructorul Kiraly Ferenc, în cadrul clubului „King Salsa”. Acesta are răbdare cu fiecare cursant în parte şi explică  în detaliu toate mişcările pe care le face.

Deşi lucrează ca inginer de instalaţii, Kiraly Ferenc nu şi-ar putea închipui viaţa fără muzică şi dans. Pasiunea sa pentru dans a început în timpul facultăţii, când s-a prezentat pentru prima oară la un curs de specialitate.

Ca orice student, credeam că dacă ştiu să dansez voi cunoaşte mai multe fete. Eram la Ploieşti la Facultatea de Petrol şi Gaze şi m-am înscris în trupa de dans „Majestic” a Teatrului Toma Caragiu. Aveam repetiţii la Casa de Cultură a Studenţilor  şi participam la concursuri prin întreaga ţară. Eram foarte bine pregătiţi, iar rezultatele pe care le-am obţinut  erau foarte bune”, spune Kiraly Ferenc.

De la primul curs, Kiraly Ferenc  a fost cuprins de „febra dansului” şi a continuat să se pregătească. „Am făcut patru ani de dans modern, iar după absolvirea facultăţii m-am întors acasă la Târgu-Mureş. Primul lucru pe care l-am făcut însă a fost să mă înscriu din nou într-o trupă”, spune Kiraly Ferenc. Mureşeanul s-a înscris în trupa de dans modern şi sportiv a clubului Atlantic, unde a continuat să exerseze încă trei ani. „Am făcut apoi o pauză pentru că partenera mea a renunţat şi eu nu mai aveam cu cine dansa”, povesteşte mureşeanul. 

Nici o zi fără salsa

Kiraly Ferenc n-a putut sta însă prea mult departe de dans, aşa că atunci când a apărut în oraş prima şcoală de salsa a fost printre primii care s-au înscris la cursuri. „Era prima oară când dansam salsa, dar m-a fascinat de la început, fiindcă e unul dintre cele mai interesante şi senzuale dansuri. De doi ani dansez salsa în fiecare zi”, spune Kiraly Ferenc.

Mureşeanul exersează şi acasă, pentru că paşii de salsa se pot combina în multe feluri. „Acest dans nu are coregrafie, partenerul e cel care impune ritmul şi conduce dansul, iar fata se lasă condusă. De aceea e indicat să dansezi cu cât mai multe fete, pentru că fiecare se lasă condusă diferit şi aceaşi paşi pot fi diferiţi de fiecare dată”, spune Kiraly Ferenc.

Propria şcoală de salsa

După doi ani de cursuri urmate la şcoala Salsa4Fun, Kiraly Ferenc  a smţit că vrea să împărtăţească şi altora din experienţa acumulată. „În această vară am deschis propria mea şcoală de dans.  Cursurile se ţin la Casa de Cultură a Studenţilor, iar cei care vin sunt instruiţi de mine şi de partenera mea de dans, Corina Puşcaş. Pe lângă salsa, cursanţii învaţă şi bachata, cha cha, zouk şi rueda de casino”, explică dansatorul.

Din 12 octombrie mureşeanul va începe să antreneze o nouă grupă de începători. „Cursurile se vor ţine în fiecare zi de luni şi miercuri de la ora 18.00, tot la Casa de Cultură a Studenţilor şi îi aşteptăm să se înscrie pe toţi mureşenii care vor să înveţe să danseze”, spune Kiraly Ferenc.  Potrivit acestuia, numărul mureşenilor îndrăgostiţi de salsa este în continuă creştere.

„În Târgu-Mureş există deja o comunitate de circa 200 de persoane, care iubesc acest dans, iar numărul lor creşte în continuare. Salsa înseamnă relaxare, bună dispoziţie, dansul acesta te face să uiţi de probleme şi îţi dă energie. De asemenea, orice dans înseamnă socializare, iar dansatorii de salsa din oraş suntem ca o mare familie”, spune Kiraly Ferenc.

Mureşenii care iubesc salsa pot merge în fiecare joi în clubul Jazz&Blues, pentru a dansa alături de alţi mureşeni la fel de pasionaţi de muzica latino.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite