Târgu-Mureş: Cei mai buni juniori la fotbal se întrec la Cupa Kinder

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Cei mai buni juniori la fotbal se întrec la Cupa Kinder
Târgu-Mureş: Cei mai buni juniori la fotbal se întrec la Cupa Kinder

46 de echipe de copii, generaţiile ’98, ’00 şi ’01 joacă de mâine într-o cupă specială organizată la Târgu Mureş. Gazda evenimentului CS Kinder Sângeorgiu de Mureş, deţine un trofeu de vicecampioană mondială – juniori.

A treia ediţie a Cupei E.ON – Kinder la fotbal copii, generaţiile 1998, 2000 şi 2001, începe în această seară la Sângeorgiu de Mureş. Competiţia se desfăşoră în perioada 1-4 septembrie în Târgu Mureş, Ungheni şi Sângeorgiu de Mureş şi este organizată de Clubul A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureş, cu sprijinul Grupului E.ON, şi reuneşte 46 de echipe din toată ţara, aproape de trei ori mai multe decât anul trecut.

Pentru adjudecarea trofeelor puse în joc, la categoriile de vârstă 1998 şi 2000 se vor întrece câte 16 echipe, iar la categoria de vârstă 2001 un număr de 14 echipe. Meciurile vor putea fi urmărite în cinci locaţii: la baza sportivă a Clubului A.C.S. Kinder din Sângeorgiu de Mureş, la baza sportivă a Complexului Apollo din Sângeorgiu de Mureş, la baza sportivă a Complexului ”Darina” din Ungheni, la baza sportivă CFR din Târgu Mureş şi la baza sportivă E.ON din Târgu Mureş, strada Barajului nr. 4.

„Drumul către performanţa sportivă nu este unul uşor şi începe devreme, de la vârsta junioratului. Aceasta necesită o pregătire intensă. Prin organizarea acestor turnee, A.C.S. Kinder facilitează drumul spre performanţă al copiilor care practică fotbalul, iar pentru antrenori, orice turneu reprezintă cadrul propice pentru selecţia celor mai buni jucători”, ne-a declarat vicepreşedintele clubului A.C.S. Kinder, Lupu Coriolan Pop.

Astăzi este programată festivitatea oficială de deschidere, mâine au loc meciurile din cadrul grupelor, iar joi, vor avea loc sferturile de finală, semifinalele şi meciurile pentru deciderea clasamentului. Vineri, 4 septembrie, începând cu ora 11.00, pe terenul din Complexul Apollo din Sângeorgiu de Mureş se vor desfăşura finalele pentru fiecare grupă, iar la ora 15.00 încep festivităţile de premiere.

În premieră, în acest an, înainte de începerea finalelor, va avea loc un meci între părinţii copiilor participanţi la turneu, într-o  încercare de a demonstra copiilor faptul că le sunt înţelese şi apreciate eforturile fizice, emoţiile şi ambiţiile atunci când sunt pe teren. Echipa gazdă a Cupei E.ON - Kinder, A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureş a obţinut în urmă cu trei ani, la Campionatul Mondial de Fotbal de la Vellmar, Germania. titlul de vicecampioană mondială la categoria de vârsta 10-11 ani.

Anul trecut fiecare grupă de copii a adus trofee Clubului A.C.S. Kinder: grupa 1993 a câştigat locul III la Campionatul Naţional de Fotbal şi locul I la Turneul “Viitorul Zalău”; grupa 1994 – locul II la Turneul organizat în Ungaria; grupa 1995 – locul V la Campionatul Naţional şi locul II la Cupa Gheorghe Hagi - faza naţională; grupa 1996 - locul II la Turneul din Slovacia şi locul II la Competiţia Naţională de Fotbal în sală; grupa 1997 – locul I la Campionatul Judeţean de Fotbal, şi  grupa 1998 – locul II la Cupa Napoca din Cluj-Napoca.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite