Jujuan Cooley, idolul suporterilor lui BC Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul se pregăteşte să revină la Târgu-Mureş pentru cel de-al şaselea sezon consecutiv. Viteza, tehnica ireproşabilă şi popularitatea în rândul fanilor l-au propulsat pe Cooley la mai multe ediţii ale All Star Game-ului românesc

Sportul mureşean trăieşte clipe de glorie, dacă privim performanţele obţinute de echipele de club locale în ultimii ani. Baschet Club Mureş, una dintre cele mai iubite echipe de baschet din România, se poate mândri cu aproape toate meciurile disputate cu sala plină şi cu o emulaţie fantastică între staff şi lotul de jucători pe de o parte şi comunitatea locală pe de altă parte. În plus, echipa mureşeană, se laudă cu unul dintre cei mai iubiţi sportivi, un adevărat idol. Cum poate că oraşul nostru n-a mai avut de la Boloni şi Ispir încoace.

Jujuan Cooley, joacă în tricoul Tigrilor de cinci ani şi se pregăteşte pentru al şaselea. A început baschetul ca orice tânăr, pe terenul de baschet din cartierul său din Flint, Michigan, iar pasiunea pentru sport i-a schimbat viaţa. Ajuns la Târgu-Mureş în 2006, după un periplu în Brazilia (unde ajunsese de asemenea un jucător extrem de apreciat), mureşeanul prin adopţie nu ştia că avea să facă istorie în echipamentul alb-albastru.

Lumea se uita insistent la mine pe stradă, lucru care în America e considerat nepoliticos, dar apoi mi-am dat seama că lumea de aici nu era obişnuită să vadă tipi de culoare, aşa că, în glumă, am început să mă uit şi eu insistent la oamenii de pe stradă”, mărturiseşte râzând Cooley. Cu timpul, acesta a fost adoptat de comunitate şi a putut deveni un veritabil pilon pentru ridicarea nivelului baschetului mureşean.

Performanţe în baschetul mureşean

După un început mai greoi, echipa condusă de Jujuan Cooley a devenit o prezenţă obişnuită în play-off-ul campionatului naţional de baschet, iar sezonul precedent a atins chiar faza semifinalelor Cupei României. Obiectivul pentru sezonul 2011-12 va fi unul deosebit de ambiţios, mai precis locurile 1-2, deci calificarea în finala campionatului.

Toate acţiunile clubului vor fi subordonate realizării scopului amintit, astfel Cupa României nu va fi o prioritate, ca dealtfel nici participarea într-o competiţie internaţională. „Mureşul e a doua mea casă şi îmi doresc enorm să obţinem performanţe cât mai bune de-acum încolo. Am văzut ce transferuri s-au făcut şi sunt convins că echipa va avea un cuvânt greu de spus în viitoarea ediţie a campionatului”, declară Jujuan. Americanul joacă pe postul de conducător de joc, fiind printre cei mai buni jucători ai BC Mureşului, cu cea mai mare medie de puncte pe meci, recuperări şi pase decisive. În plus, jocul său spectaculos, cu driblinguri, coşuri şi chiar păcăleli ale adversarului direct, au făcut din Cooley un model pentru tinerii mureşeni care doresc să se apuce de baschet.

Cooley este un showman desăvârşit şi unul dintre cei mai buni sportivi din cadrul clubului. Faptul că e statornic şi că e cel mai vechi stranier din lotul nostru confirmă nu doar valoarea sa, ci şi încrederea pe care am avut-o mereu în el şi simpatia fanilor faţă de el. Îi anunţ pe fanii noştri că Jujuan se va întoarce la BC Mureş pentru cel de-al şaselea sezon consecutiv în tricoul Tigrilor şi sperăm să obţinem performanţele dorite alături de el în teren şi alături de ei în tribune”, ne-a declarat Szalkay Jozsef, preşedintele celor de la BC Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite