Judeţul Mureş primeşte 3 milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţului Mureş îi revin 3 milioane de lei din cele 51,5 milioane, alocate de către Guvern pentru finanţarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale, afectată de inundaţii.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din data de 30 august, alocarea a 51,5 milioane de lei mai mulotr localităţi din 30 de judeţe, pentru refacerea unor drumuri, poduri, podeţe sau chiar a unor unităţi de învăţământ, afectate de inundaţii. Din aceşti bani judeţul Mureş primeşte 3 milioane de lei, bani alocaţi unor localităţi care au solicitat bani pentru refacerea infrastructurii.

18 localităţi şi CJ Mureş vor beneficia de cele 3 milioane de lei

Un milion de lei din cele trei au fost repartizaţi Consiliului Judeţean (CJ) Mureş pentru repararea drumurilor judeţene. „Două milioane de lei vor merge spre 18 localităţi din judeţul Mureş, afectate de inundaţii, şi anume Sighişoara, Târnăveni, Sovata, Iernut, Aluniş, Batoş, Brâncoveneşti, Ceauşu de Câmpie, Coroi Sânmărtin, Crăciuneşti, Cuci, Deda, Eremitu, Găleşti, Gheorghe Doja, Magherani, Sărăţeni şi Vărgata", a declarat directorul de cancelarie al Prefecturii Mureş, Mircea Munteanu. Banii vin ca urmare a depunerii la Guvern a unei liste cu localităţile care au solicitat bani pentru refacerea infrastructurii. În prealabil, o comisie mixtă de control a Instituţiei Prefecturii Mureş a făcut verificări în teren pentru a stabili dacă raportările au, într-adevăr, bază reală sau sunt false. Reamintim faptul că la Crăciuneşti, de pildă, 760 de case au fost raportate, în mod fals, drept calamitate. „Banii veniţi din partea Guvernului vor fi alocaţi pentru repararea drumurilor, podurilor, podeţelor şi a obiectivelor socio-economice. Aici intră două localităţi, respectiv Sovata, care va primi 5.000 de lei şi un obiectiv socio-economic la Batoş, pentru refacerea căruia vor fi alocaţi 75.000 de lei", a mai adăugat Mircea Munteanu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite