Târgu-Mureş: Judeţul Mureş riscă să rămână înzăpezit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii care rămân înzăpeziţi pot suna la un număr special
Şoferii care rămân înzăpeziţi pot suna la un număr special

Administraţia Drumurilor Naţionale se confruntă cu un deficit de sare ca material antiderapant. Şoferii ghinionişti care vor rămâne blocaţi în trafic au la dispoziţie un număr de telefon apelabil non stop pentru a cere ajutorul.

Ninsorile abundente şi temperaturile scăzute anunţate pentru următoarea perioadă ar putea bloca circulaţia pe drumurile naţionale din judeţ şi asta deoarece autorităţile se confruntă cu un deficit de material antiderapant. „Avem probleme cu aprovizionarea cu sare, deoarece zilnic ne-ar trebui 300 de tone şi noi avem doar 100. Problema e că salina Praid asigură sarea, ca material  antiderapant, pentru 16 judeţe şi nu poate face faţă comenzilor. Sperăm să reuşim să ne facem un stoc tampon cât mai curând”, a precizat Gheorghe Ispas, director Secţia de Drumuri Naţionale Târgu-Mureş.

Zgârcenie la clorura de calciu

Acesta a mai precizat că nici sarea nu face faţă temperaturilor sub minus şapte grade, în acest caz funcţionând doar clorura de calciu. Problema e că şi aici cantitatea e limitată. „Avem doar 38 de tone de clorură de calciu pe care o ţinem însă pentru anumite zone din judeţ, cum ar fi Sighişoara, Sângeorgiu de Pădure şi pe dealul de la Bălăuşeri”, a mai spus Ispas.

Telefonul salvator

Şoferii care rămân blocaţi în nămeţii de zăpadă de pe drumurile mureşene pot suna la Dispeceratul de Irană al Consiliului Judeţean sau la Poliţia Rutieră pentru a cere ajutor. În urma apelurilor, firmele care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor vor fi alertate pentru a trimite utilaje în zonă. Dispeceratul de Iarnă funcţionează zilnic, non-stop, până în data de 15 martie 2009.

Sunt 22 de funcţionari ai Direcţiei de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean în Dispeceratul de Iarnă, care asigură permanenţa 24 de ore din 24. Şoferii nemulţumiţi de activitatea utilajelor de deszăpezire pot suna la numărul de telefon 0265/260.032 sau la 112”, a spus Nicoleta Bochiş, directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţan Mureş.

Conducătorii auto care apelează Dispeceratul de Iarnă trebuie să-şi ofere datele personale pentru a se putea verifica sesizarea. Pe cele 400 km de drumuri naţionale din judeţ acţionează 57 de utilaje de deszăpezire, iar pe drumurtile judeţene 73 de utilaje a patru societăţi. Pentru deszăpezirea drumurilor Consiliul Judeţean a alocat în acest an 700.000 de lei, bani care se pot suplimenta de la 31 decembrie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite