Târgu-Mureş: Judecătorii mureşeni uimiţi de verdictul magistraţilor bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Judecătorii mureşeni uimiţi de verdictul magistraţilor bucureşteni
Târgu-Mureş: Judecătorii mureşeni uimiţi de verdictul magistraţilor bucureşteni

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti a decis ieri eliberarea a 14 inculpaţi în dosarul permiselor auto obţinute în mod fraudulos în judeţul Argeş. Decizia magistraţilor bucureşteni a fost primită cu uimire de către judecătorii mureşeni.

„Săptămâna trecută la Curtea de Apel Mureş s-a dat decizia menţinerii stării de arest preventiv pentru toţi cei 22 de inculpaţi în acest dosar aflaţi în arest. O parte din aceştia au făcut însă recurs , iar pentru 14 dintre aceştia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat încetarea de drept a mandatelor de arestare preventivă şi s-a dispus eliberarea lor din Penitenciarul Târgu-Mureş. Aşteptăm şi noi dosarul de la Bucureşti, precum şi motivaţia Curţii bucureştene”, a precizat Anuţa Duşa, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Astfel, ieri cei 14 deţinuţi au fost puşi în libertate. Într-o primă fază au fost eliberaţi şase dintre aceştia, care se aflau la Penitenciarul din Târgu-Mureş, iar apoi au fost eliberaţi alţi opt inculpaţi, plecaţi la Bucureşti la recurs.


Printre cei 22 de inculpaţi care au fost în arest şi, ulterior, eliberaţi de ÎCCJ se află şi fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, comisar-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, care, ca şi alţi inculpaţi din dosar, este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată.

La ieşirea din arest acesta a precizat că se va prezenta în Instanţă de oricâte ori va fi solicitat. „Acum, în funcţie de problemele pe care le avem, trebuie să încercăm să le rezolvăm şi să ne prezentăm la instanţă de fiecare dată”, a spus Vlăsceanu la ieşirea din penitenciar. Acesta a mai precizat că a fost arestat preventiv un an şi jumătate, dar că în sfârşit i s-a făcut dreptate. Acelaşi gând l-au avut şi ceilalţi deţinuţi eliberaţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite