Judecatoarea Andreea Ciucă va fi noul preşedinte al Curţii de Apel Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecatoarea Andreea Ciucă, fost preşedinte al Tribunalului Mureş, îi va lua locul lui Horaţius Dumbravă la conducerea Curţii de Apel Târgu-Mureş.

Dumbravă, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales luna trecută la Budapesta, cu unanimitate de voturi, membru în Comitetul Executiv al Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ), iar Colegiul de Conducere al Curţii de Apel din oraşul nostru a decis ca Andreea Ciucă să fie delegată în funcţia de preşedinte al acestei instanţe.

Ciucă a fost implicată într-un scandal monstru cu DNA, care îi aducea acuzaţii de corupţie, fiind chiar închisă pentru o scurtă perioadă. Totuşi, s-a dovedit că acuzaţiile au fost lipsite de fond, iar condamnarea ei a fost abuzivă (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit definitiv nevinovăţia lui Ciucă, în dosarul în care aceasta era acuzată de luare de mită şi sustragere de documente), astfel încât judecătoarea a rămas în funcţie şi a putut candida la conducerea Curţii de Apel. În plus, ea este foarte apreciată de colegii de breaslă, drept dovadă a primit cele mai multe voturi din partea acestora, fapt consemnat în referatul înaintat CSM-ului.

Judecătoarea a candidat cu Florin Dima pentru delegarea pe postul de preşedinte al Curţii. „După ce domnul judecător Horaţius Dumnbravă a demisionat din funcţie, postul a rămas vacant. Astfel, ocuparea funcţiei a fost pusă în discuţie de Colegiul de Conducere, iar eu am fost votată spre a fi propusă pentru postul de conducere a Curţii de Apel”, a precizat judecătoarea. Decizia va fi oficializată mâine, când Andreea Ciucă urmează să fie audiată la Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite