Jandarmi mureşeni în misiune în Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii se pregătesc pentru misiunea în Kosovo
Jandarmii se pregătesc pentru misiunea în Kosovo

Un nou contingent, format din 115 luptători ai Detaşamentului de Jandarmi Români, a plecat în Kosovo, urmând să înlocuiască contingentul aflat acum în teatrul de operaţii. În prima etapă, au plecat 75 de jandarmi, ceilalţi 40 urmând să ajungă în teatrul de operaţii peste două săptămâni.

Printre cei 115 militari care constituie detaşamentul, se află şi 2 subofiţeri care  au fost selecţionaţi, pe bază de concurs, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu- Mureş. Jandarmii mureşeni nu sunt la prima misiune internaţională: 2 subofiţeri şi un maistru militar vor sosi luna aceasta din Kosovo, după o misiune de şase luni, alţi 2 subofiţeri aflându-se în misiunea de instruire NATO Training Mission-Afganistan (NTMA) până în luna noiembrie.

Chestorul de poliţie Ioan Dascălu a menţionat că România este principalul contribuitor cu personal la misiunile civile de menţinere a păcii derulate sub egida Uniunii Europene, având un număr total de 227 participanţi în cele 8 misiuni. “Ţara noastră a devenit prin Ministerul de Interne nu numai un partener solid al ţărilor aliate, ci şi un factor important de decizie în stabilirea liniilor directoare în politica externă a Uniunii Europene.  Meritul pentru această performanţă revine în cea mai mare măsură Jandarmeriei Române”.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite