Ce spun medicii în cazul lui Ionuţ, băiatul ce s-a aruncat de pe Podul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a părăsit Clinica de Psihiatrie II, băiatul s-a aruncat de pe Podul Mureş
După ce a părăsit Clinica de Psihiatrie II, băiatul s-a aruncat de pe Podul Mureş

Ionuţ, tânărul de 21 de ani care s-a aruncat vineri de pe Podul Mureş, se prezentase în aceaa zi la Clinica de Psihiatrie II. Medicul care l-a consultat pe băiat n-a considerat însă că starea lui e gravă şi că ar trebui internat. Câteva ore mai târziu băiatul s-a sinucis.

Problemele lui Ionuţ erau mai vechi însă, prietenii spun că intrase într-o depresie din cauză că-şi pierduse locul de muncă. În luna noiembrie a acestui an, Ionuţ fusese internat pentru o săptămână la Clinica de Psihiatrie II. Aici a primit tratament, apoi a fost externat, urmţnd să ia în continuare tratamentul la domiciliu. Pastilele prescrise de medic urmau să-i fie suficiente pţnă în 12 decembrie, când urma să se prezinte la control.

Simţind probabil că starea lui s-a agravat, tânărul s-a prezentat la clinică cu zece zile mai repede decât era programat. Vineri dimineaţă medicii l-au consultat, apoi l-au lăsat să plece, urmând să ia în continuare tratament la domiciliu. Ionuţ nu a mai ajuns însă acasă, în cartierul Unirii unde locuia. El s-a oprit pe podul Mureş şi s-a aruncat în gol.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş spune că medicii au acţionat conform procedurilor.

"Pacientul respectiv a fost consultat vineri dimineaţă la Clinica de Psihiatrie II, unde era în evidenţele medicale.  Medicii au constatat însă că nu necesită internare, ci doar continuarea tratamentului la domiciliu.La nici una dintre evaluările medicale la care a fost supus în clinică pacientul nu a prezentat suspiciunea unei intenţii suicidale"
, a precizat dr. Konrad Juith, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Cititorii cotidianului Adevărul s-au arătat şocaţi de tragedie şi au postat comentarii pe site-ul mures.adevarul.ro în care cer conducerii spitalului o anchetă în acest caz.

"După părerea mea acest băiat nu trebuia externat din spital! Cine va fi tras la răspundere pt.această tragedie?", se întreabă Marton Jolan.

"E inutil să judecăm acum pe cineva. Vina este a tuturoră cred: a medicul care a semnat biletul de externarea fiindca nu s-a gândit, a familiei pentru că nu a ştiut să aibă grijă de el oferindu-i suportul sufletesc necesar, iar a apropiaţilor care îl cunoşteau mai bine că nu au ştiut să îl susţină şi înţeleagă în momentele cheie. Eu l-am cunoscut pe Ionuţ ca şi vecin şi bun prieten până să facă acest gest şi pot spune că nu părea un tip ce ar recurge la aşa ceva, însă uneori există persoane care nu îşi arată faţa reală. Părea un tip superb cu care puteai glumi oricând despre orice. Sunt şocat să aflu că prietenul meu "Ionu" nu mai e....Acolo în ceruri, Ionule, ai grijă de tine!
", spune un vecin.

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite