Investiţii în Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vom avea un aeroport modern
Vom avea un aeroport modern

Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş va putea deservi 450.000 de pasageri pe an, în urma unor investiţii de 2,1 milioane de lei, urmând să asigure, până la sfârşitul anului, şi separarea fluxurilor din aerogară pentru zborurile Schengen de fluxurile pentru cele non Schengen.

Potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de conducerea aeroportului, la Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş au început lucrările de realizare a condiţiilor de operare internaţională prin separarea fluxurilor din aerogară pentru zboruri Schengen de fluxurile pentru zborurile non Schengen, investiţia fiind estimată la 2,1 milioane de lei.

"Termenul de finalizare a lucrărilor este 28 decembrie 2010, aspect ce asigură încadrarea aeroportului în setul de măsuri asumate de statul român privind aderarea la Spaţiul Schengen din martie 2011. După executarea lucrărilor de construcţie, o echipă interministerială de audit va verifica şi aviza structura de aeroport internaţional aferent condiţiilor stipulate în Hotărârea de Guvern 791/2009. Zborurile în afara Spaţiului Schengen se preconizează a se executa spre Israel, Marea Britanie sau Turcia. Prin realizarea celor 480 metri pătraţi noi şi restructurarea altor 200 de metri pătraţi din aerogară se va asigura o capacitate mărită de deservire a pasagerilor, la un volum de 450.000 de pasageri pe an", se arată în comunicat.

Anul trecut, au fost înregistraţi în jur de 85.000 de pasageri, iar Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş s-a pregătit în ceea ce priveşte depunerea proiectelor pentru finanţare din fonduri gestionate de Comunitatea Europeană, referitoare în primă fază la dezvoltarea infrastructurii la aeroport şi apoi a platformei multimodale, la care practic întreaga regiune să aibă un beneficiu.

Potrivit directorului aeroportului, Ştefan Petru Runcan, proiectul extinderii pistei la 3.600 de metri se încadrează în valoarea maximă care se preconizează a se putea acorda pentru un proiect, de 40 de milioane de euro, unitatea mureşeană aşteptând deschiderea sesiunii pentru fondurile europene oferite în acest sens prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Transporturi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite