Investiţii de peste 26 de milioane de euro în 15 centrale termice mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat contractul final de concesionare a 15 centrale termice aparţinând Energomur către societatea RFV Mureş Energy SA pe durata a 25 de ani.

Societatea respectivă se obgligă prin contract să investească peste 26,3 milioane de euro în modernizarea acestor centrale, dintre care 13,5 milioane de euro în primii doi de ani de la semnarea contractului. De asemenea, societatea va achita primăriei o redevenţă de 2 milioane de euro în primele 30 de zile de la data semnării contractului, urmând ca peste 15 ani de la semnarea contractului să mai plătească o sumă similară.


Preţul gigacaloriei


Cele 15 centrale termice concesionate deservesc conform datelor Energomur circa 8.500 de apartamente, iar preţul pe care mureşenii îl vor plăti în această iarnă pentru o gigacalorie consumată va fi de 231 de lei. „În această iarnă am garantat consumatorilor care au rămas în sistemul centralizat preţul de facturare de 231 de lei pe gigacalorie. Preţul de producţie garantat de firma care concesionează sistemul este de 301 lei pe gigacalorie. Pe viitor va exista un preţ aprobat de ANRSC, care este Autoritatea Naţională pentru regrementarea acestor sume, preţ care trebuie avizat de Consiliul Local, care îşi asumă apoi o parte din această valoare şi vom vedea apoi diferenţa dintre preţul de facturare şi cel de producţie. Dorim să sprijinim în continuare preţul gogacaloriei, iar în contract avem o prevedere clară că acel preţ va fi unul concurenţial în aceşti 25 de ani”, a spus viceprimarul Csegzi Sandor. Potrivit viceprimarului Claudiu Maior, societatea care a concesionat cele 15 centrale „s-a angajat să investească, chiar dacă va merge în pierdere. Apoi în fiecare an vor veni în faţa Consiliului Local pentru a stabili valoarea subvenţiei”.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite