Investiţii de peste 11 milioane de lei la Spitalul Clinic Judeţean Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinica de Urologie şi cea de Boli Infecţioase ale Spitalului Clinici Judeţean Mureş au fost reabilitate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie.Printre aparatele cu care medicii mureşeni se numără şi cel de Litotricţie renală, care permite spargerea şi celor mai mici calculi renali.

Pacienţii mureşeni, dar şi cei din judeţele învecinate se pot bucura de tratamente performate în clinicile modernizate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţi ale Spitalului Judeţean Mureş.

Valoarea investiţiilor este de 11.767.498 de lei, iar sumele au fost alocate Din bugetul Ministerului Sănătăţii şi cel al Consiliului Judeţean Mureş. Printre secţiile modernizate se numără Clinica de Urologie şi Clinica de Boli Infecţioase, dar vineri au fost inaugurate şi noua spălătorie a spitalului precum şi noul sediu administrativ. „Investiţiile s-au făcut pe timp de trei ani, dar fiecare clinică oferă servicii cu aparatură modernă de nivel mondial. Asigurăm nu numai servicii dar şi siguranţă pentru bolnavii care sunt în sistemul spitalicesc mureşean”, a precizat Lokodi Edita, preşedintele CJ Mureş.

Aparatură de peste 7 milioane de lei

Cele mai multe investiţii au fost făcute la Clinica de Urologie, unde s-a achiziţionat aparatură medicală în valoare de peste 7 milioane de lei. Printre secţiile dotate se numără şi Compartimentul de Litotriţie extracorporală. Aici s-a achiziţionat cu un aparat ultraperformant, capabil să descopere şi să distrugă şi cele mai mici pietre la rinichi, fără intervenţie chirurgicală. În prezent, aparatul de spargere a calculilor renali este încă funcţional, dar are o vechime de peste 20 de ani, iar medicii nu mai găsesc piese de schimb pentru acesta. În clinica mureşeană au fost realizate peste 20.000 de intervenţii cu vechiul aparat, dar medicii speră ca numărul acestora să crească, odată cu achiziţia noului dispozitiv medical. Clinica de Urologie a a intrat în reparaţii capitale şi a fost mansardată. Valoarea lucrărilor se ridică la 1,4 milioane de lei.

Terapie Intensivă pentru Gripă Aviară

Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean au alocat bani şi pentru finalizarea Compartimentului de Terapie Intensivă Gripă Aviară a Clinicii de Boli InfecţioaseI. Astfel, în caz de epidemii, medicii mureşeni vor fi capabili să facă faţă situaţiei.

„Este un proiect care s-a născut dintr-o nevoie epidemiologică şi medicală de ultimă oră, respectiv forme foarte severe de gripă, datorate circulaţiei unor noi virusuri gripale”, a precizat dr. Carmen Chiriac, şef Secţia Boli Infecţioase I.

Valoarea lucrărilor se ridică la 630.000 de lei, dintre care 300.000 au fost asiguraţi de Consiliul Judeţean, iar restul de minister şi din fodurile proprii ale clinicii.

„În perioada 2010-2011 sumele accordate de Ministerul Sănătăţii judeţului Mureş au fost cele mai mari din istoria judeţului. În acest an  investiţiile sanitare în judeţul Mureş se ridică 24,9 milioane de lei, faţă de 1,4 milioane d elei cât erau în 2009”, a precizat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite