Târgu-Mureş: Investiţie de 350.000 de lei pentru coşurile de gunoi din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Investiţie de 350.000 de lei pentru coşurile de gunoi din oraş
Târgu-Mureş: Investiţie de 350.000 de lei pentru coşurile de gunoi din oraş

Anul acesta vor fi montate 1.000 de coşuri de gunoi în cartierele din municipiu. An de an angajaţii Primărie schimbă coşurile de gunoi şi băncile din cauza distrugerii acestora.

Unii mureşeni nu au nici un respect pentru banul public. Lucrul acesta este dovedit şi de felul în care arată parcurile mureşene. Cu toate că anual Primăria investeşte sume mari de bani pentru reabilitarea parcurilor din oraş, munca angajaţilor municipalităţii este în zadar, deoarece unii târgumureşeni strică ceea ce alţii îngrijesc. Din păcate, cei care fac acest lucru nu îşi dau seama că de fapt toate acele stricăciuni sunt remediate din bani publici.

Investiţii... în coşuri de gunoi

Anul acesta Primăria a achiziţionat 1.000 de coşuri de gunoi şi 500 de bănci, un număr record faţă de anii trecuţi, doarece intenţionează schimbarea coşurilor de gunoi de plastic existente şi a băncilor de lemn cu altele de metal. „După 15 august va începe montarea noilor coşuri de gunoi. Am achiziţionat coşuri de gunoi metalice, cilindrice şi perforate. Băncile vor fi de asemenea complet metalice pentru a putea contracara distrugerile. Numai în zona Mureşeni au fost montate 40 de bănci de lemn, iar în prima săptămână de la execuţia lucrării 20% dintre acestea au fost distruse”, a precizat Florian Moldovan, şef serviciu în cadrul Administraţiei Domeniului Public Mureş.

Investiţie din bani publici

Preţul unei bănci cu tot cu montajul aferent se ridică anul acesta la suma de 450 de lei, iar preţului unui coş de gunoi metalic este de 350 de lei cu tot cu montarea. „Anul acesta s-au achiziţionat 1.000 de coşuri metalice deoarece dorim să le schimbăm pe cele de plastic achiziţionate anii trecuţi, deoarece majoritatea sunt arse şi distruse. Anul trecut am început schimbarea băncilor de lemn cu cele metalice şi am observat o scădere a numărului stricăciunilor. Noile bănci nu au valoare la fier vechi, deoarece sunt uşoare şi sunt vopsite electrostatic”, a mai precizat Florian Moldovan.

Amenzi pentru stricăciuni

Coşurile de gunoi şi băncile sunt montate de angajaţii Primăriei la cererea administratorilor asociaţiilor de proprietari, după consultarea în prealabil a locatarilor din zonă. Din păcate, multe dintre băncile şi coşurile de gunoi existente sunt distruse. „Până în iunie anul acesta am întocmit 21 de procese verbale pentru distrugerea parcurilor şi am aplicat amenzi între 200 şi 300 de lei. Persoanele amendate de poliţiştii comunitari sunt majoritatea tineri de peste 18 ani, dar şi minori, iar distrugerea băncilor, coşurilor de gunoi, arborilor şi arbuştilor din parc are loc în general noaptea”, a precizat Viorel Filip, şeful Poliţiei Comunitare Mureş. Acesta a precizat că majoritatea reclamaţiilor vin de la locatarii din zonă, care anunţă ofiţerul de serviciu, sau dispeceratul 112.


Unde se lucrează acum

Angajaţii Primăriei au terminat amenajarea în zona cartierului Dâmbu Pietros şi Mureşeni, unde au primit solicitări de la locatarii din zonă. În prezent se lucrează în cartierul Aleea Carpaţi, unde băncile sunt schimbate în proporţie de 60% şi se fac montări pe străzile Braşovului, Bucinului, Bucuiocului, Banat, Transilvania şi Aleea Haţeg.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite