Inspecție de la Consiliul Județean la șantierul parcului auto pentru sporturi cu motor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dobre, în vizită la șantierul circuitului auto
Dobre, în vizită la șantierul circuitului auto

Preşedintele Consiliul Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a efectuat o vizită de lucru la şantierul Parcului Auto pentru Sporturi cu Motor.

Acesta a fost însoţit de Akos Mora - consilier judeţean, Valer Băţaga - director executiv CJM, Sorin Stan - manager de proiect CJM, precum şi de reprezentanţii SC Irimat Cons SRL - asistenţa tehnică pentru supervizarea lucrărilor şi SC CEA SCRL, Italia, în asociere cu SC Kasim Emaka SRL şi SC Morani Impex SRL, România - executanţii proiectului.

În timpul vizitei, au fost semnalate echipei din cadrul Direcţiei Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, precum şi echipei de asistenţă tehnică şi executantului, trei chestiuni care momentan nu sunt prevăzute în execuţia lucrărilor. Este vorba despre lipsa locurilor de parcare în proiectul pentru construcția parcului, modularea circuitului (lungimea totală a circuitului de viteză este de 3505 de metri, iat prședintele CJ a propus modularea acestuia şi pe o distanţă mai scurtă, de 800 - 1000 de metri), plus stabilirea obiectivelor pentru dezvoltarea parcului, de exemplu, care sunt competiţiile vizate a se desfăşura în cadrul acestui parc pentru ca exigenţele federaţiilor sportive să fie satisfăcute în vederea organizării acestora.
 
Proiectul „Parc Auto pentru Sporturi cu Motor” este finanţat prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 5 – Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, domeniul de intervenţie 5.2. Beneficiarul proiectului este Consiliul Judeţean Mureş, valoarea sa fiind de 55.883.136 lei, din care valoarea finanţării POR: 20.524.152,5 lei; cofinanţare CJM: 26.521.842,5 lei; TVA: 8.837.141 lei. Până în prezent lucrările sunt executate în proporţie de 34% şi corespund graficului de realizare prestabilit.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite