Înşelătorii bazate pe un camion-fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Mureş a emis ieri mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru un bărbat în vârstă de 49 ani şi o femeie de 44 de ani (soţ şi soţie), administratori ai unei firme din localitatea Şincai, judeţul Mureş.

Aceştia au reuşit ca în perioada 2008-2009 să inducă în eroare mai multe instituţii financiar-bancare în ce priveşte garanţiile reale mobiliare, cu ocazia solicitării şi contractării unor credite. De fapt, inculpaţii prezentau ca şi garanţie pentru acordarea unor credite înscrisuri falsificate din care reieşea că deţin un autotractor marca MAN, care nu exista! În acest fel au reuşit să obţină credite de la mai multe instituţii finaciar-bancare în valoare de 75.400 euro, 50.000 euro şi 100.000 lei.

Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş s-a sesizat „din oficiu” în acest caz la începutul lunii iulie, cu ocazia realizării unor verificări în alte dosare. În acest moment, inculpaţii se află în arestul I.P.J. Mureş fiind cercetaţi  pentru înşelăciune în formă continuată (cu consecinţe deosebit de grave) precum şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, riscând o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 20 de ani.

Cu această ocazie, Poliţia mureşeană face un apel către instituţiile fininaciar-bancare ce au fost înşelate într-un mod asemănător să se adreseze Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Mureş (str. Borsos Tamas nr. 16, Târgu-Mureş), în scopul documentării întregii activităţi infracţionale a inculpaţilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite