Târgu-Mureş: Înscrieri de Crăciun la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Înscrieri de Crăciun la Bac
Târgu-Mureş: Înscrieri de Crăciun la Bac

Calendarul examenului de BAC a fost modificat, iar criteriile de evaluare se vor stabili până pe 30 octombrie.

Elevii mureşeni pot consulta şi pe pagina de internet a Inspectoratului Judeţean Mureş, noile reguli de Bac. Ei pot studia calendarul şi noua metodologie de organizare şi desfăşurare a examenului. Astfel, înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen a fost programată pentru 14 – 18 decembrie 2009.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 15-17 februarie 2010, cea în limba maternă între 17 -19 februarie, evaluarea competenţelor digitale între 19-29 aprilie, şi stăpânirea unei limbi străine abia între 31 mai – 4 iunie 2010. Probele scrise vor avea loc între 28 iunie şi 2 iulie 2010.

Calendarul a fost modificat pe 6 octombrie, după ce premierul Emil Boc s-a autonumit interimar şi la Educaţie. Motivaţia schimbărilor a fost alegerea unei formule mai aerisite a planificării probelor. Certificatele de competenţă în limba română, de comunicare, competenţe digitale şi competenţe în limba străină reprezintă cel mai nou concept introdus în examenul de BAC. Ministerul a mai anunţat că primul examen centrat pe competenţe va fi acela care va rezulta la sfârşitul ciclului şcolar care va începe cu 2010-2011, când noile manuale şi programe şcolare vor fi în integralitate centrate pe competenţe.

Modelele de subiecte pentru probele orale vor fi elaborate până la data de 30 octombrie şi se vor afişa pe site-ul ministerului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite