Târgu Mureş: Inedit - Statui de gheaţă pentru evenimente mondene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Inedit - Statui de gheaţă pentru evenimente mondene
Târgu Mureş: Inedit - Statui de gheaţă pentru evenimente mondene

Firma mureşeană este printre puţinele de acest gen din ţară. Sculpturile în gheaţă aduc un plus de lux unei inaugurări de local sau unei nunţi pretenţioase.

Statuile de gheaţă reprezintă un element de lux şi stil pentru orice eveniment care se vrea cu adevărat monden. De aproape un an, festivităţile sau nunţile din Târgu-Mureş au ca elemente de decor sculpturi în gheaţă create de o firmă din localitate.

„În perioada în care activam ca barman într-un club din Mureş, a avut loc o petrecere mai excentrică, unde a fost adus un bar din gheaţă. Am căutat apoi informaţii referitoare la modul de creare a unei statui de gheaţă şi am cumpărat toate ustensilele necesare de la o firmă specializată din Timişoara, printr-o ciudată filieră Grecia-Australia. Ideea e că de atunci şi până acum am participat la diverse evenimente mondene şi nunţi cu statuile noastre şi primim comenzi în mod constant”, ne-a declarat Szilagyi Nicolae, administratorul firmei Ice Advertising, singura din judeţul nostru care are ca domeniu de activitate promovarea evenimentelor cu ajutorul statuilor de gheaţă. În ţară mai există doar patru astfel de companii.

Promovare rece

Fie că e vorba de buchete de flori, păsări sau alte forme, statuile de gheaţă sunt rezultatul mai multor zile de muncă susţinută în condiţii speciale. Blocurile de gheaţă care urmează a fi sculptate sunt gata după 3 zile la temperaturi extrem de scăzute, iar sculptura propriu-zisă durează aproximativ o zi. Statuile mari se realizează din 3 blocuri de gheaţă de câteva sute de kilograme.

Există două posibilităţi de creere a unor asemenea statui: fie prin îngheţarea apei într-un mulaj special, fie prin sculptura propriu-zisă, realizată manual. „Pentru o statuie de dimensiuni mari, procesul de producţie poate ajunge şi la 9 zile, în total. Cu cât statuia este mai mare, cu atât aceasta se topeşte mai greu. De multe ori, operele noastre sunt luminate, sau au flori, fructe ori fotografii în interior, la cererea clienţilor”, declară administratorul firmei.

Preţuri de criză

Cele mai simple şi mici statui, care pot rezista o zi întreagă, costă de la 25 de euro în sus, iar preţul poate ajunge la 230 de euro, în funcţie de model şi de complexitatea sau dimensiunea creaţiilor. Statuetele personalizate sunt cele mai scumpe, dar şi cele mai spectaculoase, cu preţuri începând de la 500 de euro.

„Am participat la diverse evenimente mondene şi nunţi cu statuile noastre”
Szilagyi Nicolae, Ice Advertising

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite