Târgu-Mureş: Încheiaţi contracte pentru revizii sau rămâneţi fără gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Încheiaţi contracte pentru revizii sau rămâneţi fără gaz
Târgu-Mureş: Încheiaţi contracte pentru revizii sau rămâneţi fără gaz

Consumatorii sunt obligaţi să aleagă un operator pentru siguranţa instalaţiilor de gaz. Lista acestora poate fi consultată pe siteul ANRE, operaţiunea înseamnă contracte şi taxe noi.

EON Gaz Distribuţie a anunţat reguli noi pentru consumatori. Astfel, responsabilitatea privind efectuarea verificării şi reviziei instalaţiilor revine consumatorilor.

Efectuarea verificării şi a reviziei tehnice periodice a instalaţiilor de utilizare este obligatorie (verificarea o dată la doi ani, revizia o dată la zece ani).  “În conformitate cu ultimele modificări ale legislaţiei din domeniul gazelor naturale responsabilitatea pentru efectuarea acestor operaţiuni le revine consumatorilor”, ne-a declarat Silviu Bucuroiu, responsabil al departamentului de comunicare externă al companiei.

Consumatorii au obligaţia să selecteze un operator autorizat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru realizarea acestor operaţiuni. Lista acestor firme poate fi consultată pe site-ul ANRE, www.anre.ro, în secţiunile gaze naturale, atutorizaţii firme. De aici puteţi face o selecţie în funcţie de localitatea de domiciliu după ce alegeţi din meniu judeţul Mureş, şi veţi obţine datele de contact pentru firmele dintre care puteţi alege. Firma pe care o veţi alege va avea obligaţia legală să întreţină instalaţiile interioare de gaze naturale şi să respecte normele de utilizare ale acestora pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă.

Firma respectivă are obligaţia de a întocmi 4 exemplare ale fişei de evidenţă a lucrărilor tehnice periodice efectuate (completate, semnate şi ştampilate). Un exemplar trebuie să rămână la client, unul rămâne la firma autorizată, iar 2 exemplare trebuie predate de către firma autorizată la operatorul sistemului de distribuţie (E.ON Gaz Distribuţie), respectiv la furnizorul de gaze naturale (E.ON Gaz România).

“În cazul neprezentării acestui document care atestă efectuarea operaţiunilor de verificare / revizie compania noastră este obligată să sisteze distribuţia gazelor naturale până la efectuarea acestor operaţiuni”, a mai precizat Silviu Bucuroiu.


EON oferă în continuare servicii de verificare şi revizie. Tariful perceput de E.ON Gaz Distribuţie pentru verificarea periodică - o dată la 2 ani - a instalaţiei de utilizare este de 21 RON/punct de ardere, iar tariful pentru revizia - o dată la 10 ani - instalaţiei de utilizare este de 25 RON/punct de ardere. Tarifele nu includ TVA.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite