Începe festivalul de dans al studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 dintre cei mai talentaţi studenţi din ţară se vor întâlni pe scena Casei de Cultură Mihai Eminescu. Studenţii care în timpul liber au sacrificat chefurile în favoarea antrenamentelor se pregătesc acum pentru a şasea ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc Dans.

Fie ca au optat pentru Medicină, Istorie, Management sau Drept, tinerii care au intrat în studenţie cu dorinţa arzătoare de a dansa şi-au urmat hobby-ul.  După un an întreg de coregrafie, antrenament şi repetiţii, studenţii vor urca pe scenă în singurul festival de acest gen din ţară. A şasea ediţie a Festivalului Naţional de Dans Duete „Paşi în doi“ va începe peste două zile. Tinerii care ştiu să îmbine cartea cu dansul vor dovedi că sunt la fel de buni pe scenă ca şi la examenele din sesiune.


Dansatorii vor participa la mai multe secţiuni. Unii dintre ei s-au pregătit pentru dans modern, alţii pentru dans contemporan, există însă şi „avangardişti“ care au pregătit stiluri inedite. Mulţi dintre ei nu şi-au permis coregrafi şi au reusit singuri să conceapă numerele de dans. La fel şi costumele. Cu toate acestea, echipele sunt nelipsite de şase ani încoace de la festival.
Devenit tradiţie la Târgu-Mureş, Festivalul de Dans Duete „Paşi în doi“ este unul din cele mai aşteptate de tineri, care au ocazia să îşi arate talentul.  Anu acesta vor participa dansatori din Ploieşti, Braşov, Cluj, Sibiu, Botoşani şi Târgu-Mureş.
Echipă nouă pentru Mureş
Oraşul nostru va fi reprezentat de o echipă nouă, care urcă pentru prima oară pe scenă.  Echipa Rondo Dance a pregătit totul singură, iar acum concurenţii au emoţii. Ei s-au antrenat aproape zilnic în sala de balet a Casei Mihai Eminescu. S-au înscris pentru două probe, cea de dans modern şi contemporan. „Vor fi premii. Locurile întâi de la fiecare secţiune vor primi câte 200 de lei, iar locurile doi si trei vor primi bijuterii. Festivalul costă 13.000 de lei, iar banii sunt alocaţi de către Autoritatea Naţională Sport şi Tineret“, a declarat coordonatoarea Casei de Cultură, Szabo Agnes.

 Toţi concurenţii şi-au trimis deja fişele şi au anunţat probele pentru care concurează. Condiţia de participare este dansul la două secţiuni. Primesc cazare şi masă gratutită, iar transportul este pus la dispoziţie de către Casele de Cultură pe care le reprezintă.  

Startul concursului se dă vineri la ora 19.00 , iar sâmbătă este Gala Premianţilor unde studenţii participanţi promit surprize în ritm de dans. Intrarea spectactorilor este liberă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite