Începe febra Crăciunului în magazinele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decoraţiunile de Crăciun se găsesc deja în magazine
Decoraţiunile de Crăciun se găsesc deja în magazine

Comercianţii s-au gândit încă de pe-acum la sărbătorile de iarnă şi au umplut deja rafturile cu ghirlande şi globuri colorate. Localnicii îşi pregătesc deja liste cu tot ce le trebuie pentru decorarea bradului de Crăciun, bucuroşi că au de unde alege.

În ciuda faptului că până la Crăciun mai sunt şase săptămâni, magazinele din oraş au început să aloce un spaţiu din ce în ce mai important articolelor de decor tipice sărbătorilor de iarnă. Ghirlande viu colorate, globuri de diverse dimensiuni şi cu modele care mai de care mai spectaculoase, precum şi mici „Moşi Crăciuni” din ceramică sau din ceară pot deja să fie cumpăraţi din majoritatea hypermarketurilor din oraş. Preţurile nu sunt foarte mari, fiind posibil să crească pe măsură ce ne vom apropia de Ziua 0, adică 25 decembrie.

Brazi cu 69 de lei

În hypermarketuri, „marfa de iarnă” este uşor de observat, întrucât iese în evidenţă prin culorile vii ale ghirlandelor şi globurilor pentru pomul de Crăciun. Mureşenii au început deja să cumpere obiecte de decor tipice sărbătorilor de iarnă, profitând de faptul că au fost expuse în magazine în perioada zilelor de salariu. „Chiar azi mi-a intrat în cont salariul şi am ieşit la cumpărături. Nu mai ştiu de globuri am pe-acasă, dar un set voi cumpăra sigur, alături de câteva ghirlande. Nu dau nici 10 lei, mi se pare foarte convenabil. Şi e mai bine acum decât în decembrie, când va fi haos în magazine”, spune Mirela Codarcea, 37 de ani.

Cele mai convenabile oferte  la globuri sunt cele pentru seturi, de câte 10 (la 5-6 lei, globuri de mărime medie n.r.), 13 (cu 7-8 lei, globuri mici n.r.) sau de câte 4 globuri, cu preţuri variind între 8 şi 15 lei, în funcţie de dimensiunea acestora. Ghirlandele sunt ieftine, cu preţuri pornind de la 1,60 de lei pentru una simplă, de un metru lungime şi colorată în roşu, galben, argintiu, verde sau albastru, şi ajungând la 4,53 lei, în hypermarketul Auchan, în cazul celor groase, formate din mai multe straturi de staniol.

Coroniţele festive din brad artificial, decorate cu clopoţei şi globuri pot fi cumpărate cu 39,95 de lei bucata, în timp ce brazii artificiali proveniţi din Canada, costă 68,93 de lei (în cazul celor de 1,8 metri înălţime n.r.) sau 33,38 lei, pentru cei mici, de doar 1,2 metri înălţime. Lumânările decorative costă de la 2,39 lei în sus, dar modelele din care puteţi alege sunt diverse, de la figurine ce-l întruchipează pe Moşul, la brăduţi de Crăciun sau colindători. La Daiso, unde toate obiectele de decor costă 9 lei, la fiecare al treilea produs cumpărat se oferă o reducere de 50%, din partea casei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite