Incendiu devastator în Munții Gurghiului. Pompierii se luptă cu flăcările!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii mureșeni se luptă cu flăcările în Munții Gurghiului
Pompierii mureșeni se luptă cu flăcările în Munții Gurghiului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de fond forestier între Vârful Mare şi Vârful Mic din munţii Gurghiului. La faţa locului s-au deplasat angajaţi ai Ocolului Silvic şi serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a survolat zona unde s-a produs incendiul, constatându-se că focul a afectat o suprafață întinsă care cuprindea plantaţie, resturi neexploatate şi fond forestier.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a deplasat forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentelor Târgu- Mureş, Reghin şi Sighişoara, totalizând un număr de 30 subofiţeri şi trei ofiţeri.
În sprijin au fost solicitat şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi care a trimis în zonă un ofiţer şi 18 subofiţeri. Ieri dimineață, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a aterizat pe aeroportul din Târgu-Mureş, iar ulterior s-a deplasat în localitatea Ibăneşti Pădure (aterizând pe terenul de fotbal) de unde a început operaţiunile de stingere a incendiului din Munţii Gurghiului.  

Vă vom ține la curent cu desfășurarea intervenției pompierilor în Munții Gurghiului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite