Incendii de vegetație și păduri în tot județul Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit pentru stingerea rapidă a incendiilor
Pompierii au intervenit pentru stingerea rapidă a incendiilor

Temperaturile ridicate favorizează producerea de incendii, în special în cazul focurilor aprinse pentru arderea de vegetație uscată, lăsate nesupravegheate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată şi mirişte produse în localităţile Reghin, Livezeni, Adămuş, Pietriş şi Sărmăşel Sat, numai în urmă cu două zile! În urma incendiilor a ars vegetaţie uscată şi mirişte pe o suprafaţă de opt hectare.

Un alt incendiu produs din cauza focului deschis a avut loc în localitatea Breaza, la groapa de gunoi. Garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Reghin a intervenit cu un echipaj cu o autospecială, focul fiind stins după o jumătate de oră. Au ars deşeuri pe o suprafaţă de 5000 de metri pătrați.

În aceeași zi, pompierii mureșeni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la fondul forestier, în localitatea Răstoliţa, pe vârful Tihuleţ.  Focul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, fiind lichidat ieri, în jurul orei 12.00.

Prin ordinul prefectului, este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, până în data de 31 decembrie. Încălcarea acestui ordin se pedepseşte cu amendă de la 1000 – 2500 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite