Târgu-Mureş: Încă un deceniu fără pasajul pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:  Încă un deceniu fără pasajul pietonal
Târgu-Mureş: Încă un deceniu fără pasajul pietonal

Mureşenii vor intra în deceniul al doilea din mileniul III tot fără a putea folosi pasajul care ar trebui să facă legătura între sediul Direcţiei Finanţelor Publice Mureş, clădirea Romtelecom şi Mureş Mall. Zona a fost un şantier din anii ’93 – ’94, pasajul a fost inaugurat de mai multe ori, în scop electoral, însă nu este funcţional nici astăzi.

Consiliul Local a mai amânat o dată, în şedinţa din 7 octombrie, modificarea documentaţiei necesare organizării licitaţiei pentru selectarea unui administrator unic pentru spaţiile situate în pasajul subteran din Piaţa Victoriei. Având în vedere timpul rămas pentru stabilirea unor noi preţuri, pentru emiterea unei noi hotărâri, pentru licitaţie, preluare şi amenajări, pecum şi criza din sectorul de retail, mureşenii nu vor trece prin pasaj în 2009.

Neinteresant nici pe gratis

Prin Hotârârea CL nr. 73 din 26 februarie 2009 s-a aprobat documentaţia necesară organizării lciitaţiei publice deschise pentru selectarea unui administrator unic pentru spaţiile situate în pasajul subteran. Executivul Primăriei a făcut demersurile necesare organizării în 28 aprilie, documentaţia a fost achiziţionată de două societăţi, dar în final nu s-a depus nicio ofertă. HCL 234 din 28 mai modifica documentaţia, respectiv preţul de pronire: de la 20% din chiria lunară contractată de administrator - dar nu mai puţin de 10 euro/ mp/ lună, la 2 euro/mp/lună pentru primii 3,5 ani, urmând ca după această perioadă administratorul să achite o cotă de 20% din chiria lunară contractată, dar nu mai puţin de 10 euro/mp/lună. Procedura a fost reluată, licitaţia a fost programată pentru 14 iulie, documentaţia a fost cumpărată de o singură firmă şi la final nu a fost depusă nici o ofertă. În luna septembrie CL a aprobat unele măsuri pentru asigurarea deschiderii circulaţiei pietonale, respectiv efectuarea de către Matrix Investments (dezvoltatorul Mureş Mall, n.r.) a unor lucrări noi, în valoare de 17.582 de euro: realizarea unei copertine pentru intrarea din zona Romtelecom, amenajare pasaj zona BCR – Finanţe şi montarea unei uşi glisante la intrarea spre Mureş Mall. La ultima şedinţă consilierii au luat în calcul inclusiv darea în folosinţă fără chirie a spaţiilor, predarea lor către Locativ SA (societate de administrare spaţii a Primăriei, n..r.) sau vânzarea acestora, însă o decizie clară a fost din nou amânată.

Poziţia Matrix

“Lucrările la pasajul subteran s-au finalizat, recepţionat şi predat în totalitate, fară obiecţiuni, către Primăria Municipiului Tărgu-Mures, in luna iulie 2008. Costurile totale suportate de Matrix Investments SA pentru finalizarea lucrărilor s-au ridicat la valoarea de 3.424.690,28 RON (TVA inclus). CL este obligat să decidă asupra administrării pasajului. Până la această data nu a numit un administrator, nu administrează pasajul subteran, singura operaţiune fiind aceea de mică întreţinere”, ne-a explicat Alin Zecheru, directorul comercial al companiei.


Pasajul are trei corpuri: A – cu gura de ieşire spre Mureş Mall, B – ieşirea spre Romtelecom şi C – ieşirea spre Finanţe. Conform răspunsul Matrix, firma trebuia să realizeze corpul B, obiectiv îndeplinit în 2005 şi lucrări de instalaţii, branşamente, finisare, finalizate între 2005-2008. Infliltraţiile şi problemele care există acum sunt la corpurile A şi C.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite